Ebru Bolat, vicecampioană mondială la yachting

de Sandra MIHĂILĂ Luni, 04 August 2014 240
Constănțeanca Ebru Bolat cucerește medalie după medalie pe întreg mapamondul și conturează yachtingul românesc pe harta yachtingului internațional. Tânăra a urcat pentru prima dată într-o ambarcațiune, pe luciul lacului Siutghiol, unde a și început antre-namentele. Sportiva este legitimată la Yacht Club Regal Român și navigă în apele internaționale, unde reușește să facă performanță după performanță.
Ebru s-a clasat pe a doua treaptă a podiumului la Campionatul Mondial de Yachting Zoom 8 din Danemarca. În clasamentul provizoriu, sportiva de pe litoral se afla pe prima poziție după 8 regate, însă la încheierea competiție, mai exact după cele 11 regate, sportiva a câștigat argintul. Aurul a fost cucerit de Finlanda, iar bronzul a revenit Danemarcei.
Aceasta este a treia performanță deosebită reușită de Ebru, în decursul a aproximativ trei luni. Adolescenta în vârstă de 14 ani a adus pentru prima dată în România un titlul european la yachting, după ce s-a aflat în fruntea ierarhiei la Campionatele Europene de Yachting la clasa Zoom8, fete. La scurt timp, sportiva obține și cel de-al doilea titlu european la Campionatul European de Yachting, de data aceasta la clasa Optimist, fete.
Campionatul Mondial din Danemarca a început pe 26 iulie și a reunit cei mai buni practicanți ai yachtingului din întreaga lume, bine pregătiți, cu multă experiență. Au fost cinci zile de competiție, în care clasamentele au suferit modificări, la sfârșitul fiecărei regate, atât la categoria de băieți, cât și la fete.
Ebru Bolat a fost singura sportivă româncă dintre 187 de participanți. La campionat, s-a mai aflat și ofițerul român de cursă Cosmin Andronic, selecționat în Comitetul de cursă al campionatului, ca Assistant Race Officer. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei