Echipa de volei a CSM Constanţa face performanţă bazându-se pe tineri

de Mircea GHIȚĂ Luni, 19 Februarie 2024 264
CSM Constanța mizează pe tineri în acest sezon, iar rezultatele se văd de la meci la meci.
Echipa masculină de volei este în grafic pentru calificarea în play-off-ul Diviziei A1 și demonstrează că poate aspira chiar mai sus, după ce a produs două „șocuri” în campionat, victoriile cu Dinamo și Steaua. Media de vârstă a echipei este de aproape 23 de ani, iar Dinculescu (19 ani), Asmarandei (20 ani), Constantinescu (22 ani), Săvoiu (21 ani) sau Badea (22 ani) sunt nume de care se aude tot mai mult în voleiul românesc, alături de jucătorii care au confirmat deja în sezonul trecut, la fel ca tinerii Grigore (22 de ani) și Druță (22 de ani).
David Dinculescu este, la doar 19 ani și jumătate, una dintre revelațiile sezonului în Divizia A1. Eficacitatea sa a fost constantă de la sosirea la Constanța, aducându-i titularizarea pe postul de secund. David are o medie de peste 10 puncte pe meci, iar la recepție cifrele sale sunt, de asemenea, remarcabile. Federația Română de Volei l-a inclus în echipa etapei a 17-a, datorită evoluției de top din meciul cu Dinamo: 14 puncte, procentaj de reușită în atac de 64%, 29% recepție pozitivă și 25% recepție excelentă. Sunt cifre pe care le-a depășit la meciul cu Steaua.
E adevărat că acest lucru s-a întâmplat după o victorie în 5 seturi, față de cea în trei seturi contra lui Dinamo.
David a fost MVP-ul jocului câștigat de CSM Constanța în Sala Regimentului de Gardă din București, cu 24 de puncte (procentaj de reușită în atac 60%), 31 de preluări, dintre care 39% pozitive și 26% excelente. În 19 meciuri oficiale jucate în acest sezon, în Divizia A1 și Cupa României, David Dinculescu a reușit 253 de puncte în atac, 12 blocaje și 16 ași.
Antrenorii Cristian Imhoff și Răzvan Parpală n-au ezitat să-i arunce în luptă pe tineri în momentele dificile.
Andrei Druță, unul dintre jucătorii de bază și în sezonul trecut, a revenit după o accidentare de durată, iar cifrele sale sunt în creștere, evoluția sa pe postul de fals fiind decisivă în victoriile cu Dinamo și Steaua, în care a pus 26 de puncte pe tabelă în favoarea echipei noastre. Crește de la meci la meci și centrul Victor Asmarandei, care a reușit 11 puncte pe terenul Stelei, cu un procentaj de reușită al atacurilor de 73%.
Iar Badea, Constantinescu, Săvoiu sau Popa așteaptă în antecameră, cu ochii la experimentații Vidoni, Arquez, St Jean, Frîncu și Gavriz. Aşadar, CSM Constanţa dovedeşte că performanţa se poate face şi cu jucători tineri şi mai mult decât atât promovează această idee la cel mai înalt nivel.
Uneori, tinereţea voleibaliştilor de la malul mării este mult mai valoroasă decât experienţa celorlalţi.
Totodată, CSM Constanţa este un exemplu de „cum să creşti jucători” şi nu să aduci doar străini, pe salarii mari, care nu dau întotdeauna randament.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei