Echipele naționale ale României și-au aflat adversarii din preliminariile CM de volei 2014

de Andrei ALDEA Sâmbătă, 30 Martie 2013 119
Federația Internațională de Volei (FIVB) a dat, ieri, publicității modalitatea de calificare la Campionatele Mondiale de volei pentru seniori și senioare, cu turneele finale programate în 2014.
Naționala de seniori a României a fost repartizată în Grupa D, alături de Belgia (organizatoarea turneului), Austria și Irlanda de Nord.
Prima clasată se califică pentru turul al treilea preliminar, iar formațiile de pe locul secund în Grupele A-F vor juca și un al doilea tur preliminar (2-6 octombrie 2013), sub forma unui turneu fiecare cu fiecare. De aici merg mai departe în al treilea tur preliminar formațiile clasate pe locurile 1 și 2, posibil și locul 3, în funcție de ce echipe vor juca finala CE 2013, pentru că ele au garantată calificarea la turneul final al CM. 
Naționala feminină a României va juca direct în turul al treilea preliminar, organizat tot sub forma a 5 grupe de câte 4 echipe (3-5 ianuarie 2014). Se califică la turneul final din Italia câștigătoarele de grupe și cele două formații de pe locul 2 cu cea mai bună linie de clasament. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei