Edward Iordănescu: „Momentul experimentelor a trecut, din cei 28 vom alege lotul pentru EURO”

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 28 Mai 2024 160
Selecţionerul echipei naţionale a României, Edward Iordănescu, a declarat, într-un interviu acordat FRF TV înaintea meciurilor amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein, că momentul experimentelor a trecut şi că lotul de 26 de jucători pentru participarea la EURO 2024 îl va alege din cei 28 de fotbalişti convocaţi preliminar.
„În linii mari numai din aceşti 28 vom alege, nu avem timp să experimentăm prea mult. Momentul experimentelor a trecut. Deci în linii mari de aici vom alege. Pot fi doar cazuri excepţionale, în situaţia în care apar probleme medicale grave, dar sperăm să nu apară. Însă nu sunt nici multe soluţii la îndemână, competiţiile s-au încheiat în mare parte, jucătorii pleacă în vacanţe şi nu mai sunt în procesul de pregătire. Aşa că în linii mari din acest grup de 28 vom alege lotul. Lotul l-am alcătuit în ultimii doi ani şi jumătate. A fost o selecţie continuă, au fost multe filtre, multe analize şi concluzii. Pentru mine a contat mult coeziunea grupului, omogenitatea şi istoricul jucătorilor, mă refer la cei care au dus greul în campanie. Mi-am asumat şi decizii mai puţin populare. Cu siguranţă au fost şi vor fi critici, dar mi le asum pe toate. Despre selecţie se poate discuta mult, dar în final responsabilitatea e a mea şi a avut la bază analize şi argumente solide”, a explicat antrenorul.
Iordănescu susţine că printre lucrurile care îl supără se află problemele medicale sau cele legate de evoluţiile la cluburi ale anumitor jucători pe care şi i-ar fi dorit în lot.
„Suntem în faţa unui moment frumos pe care trebuie să îl tratăm ca pe o oportunitate fantastică. Trebuie să îl continuăm şi să facem lucruri frumoase. Mă bucur că putem să pregătim acest turneu final cu majoritatea celor care au confirmat în campanie. Şi mă bucur că am văzut acea mentalitate şi spirit de luptă, lucruri pe care le-am construit în această campanie. Cu siguranţă că sunt şi lucruri de îngrijorare, tot timpul sunt. Pentru că încerci să faci lucrurile cât mai bine şi te loveşti şi de probleme, de obstacole. Unul din cele câteva lucruri care mă supără este în primul rând faptul că unii dinte băieţii care au participat activ la calificare au probleme medicale şi nu sunt alături de noi. Mă gândesc în primul rând la Moruţan, îmi pare rău de el şi de accidentarea lui. Mă gândesc la Screciu, al cărui rol important l-am văzut în multe momente. Mă gândesc chiar la Tudor Băluţă. Şi mai sunt şi băieţi la cluburi care au probleme şi i-aş fi dorit aici cu noi. Şi aici mă gândesc la Tănase, la Cristi Manea, care a avut multe meciuri la rând fără să joace, la Andrei Radu, care a făcut poate nişte alegeri neinspirate şi nu a mai jucat de mult. Din păcate ei nu sunt alături de noi, deşi mi-aş fi dorit să fie sănătoşi şi să joace pentru a conta pe ei”, a menţionat el.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei