Elizabeta Samara şi Cristian Pletea, meciuri grele în turneul de la Doha

de Sorin MIHALACHE Luni, 28 Martie 2022 147
Jucătoarea constănţeană de tenis de masă Elizabeta Samara participă, săptămâna aceasta, cu lotul României, la turneul WTT Star Contender Doha 2022, unde, în 16-imile probei de simplu feminin, o are drept adversară pe Britt Eerland, din Ţările de Jos.
În aceeaşi fază a probei, România mai are o singură reprezentantă, pe Bernadette Szocs, care o înfruntă pe Choi Hyojoo (Coreea de Sud). Adina Diaconu a fost eliminată în 32-imi, 1-3 cu japoneza Sakura Mori, Irina Ciobanu a ieşit din turul al doilea, 0-3 cu Zhang Rui, în timp ce Andreea Dragoman n-a trecut nici de turul întâi, 2-3 cu Joo Cheonhui (Coreea de Sud).
La dublu feminin, Eliza Samara a făcut pereche cu Andreea Dragoman, dar nu s-a putut apropia de fazele superioare. În optimi, cele două românce au întâlnit un cuplu redutabil, Li Yu-Jhun / Cheng I-Ching (Taipei), iar asiaticele, care în runda a doua învinseseră (3-1) dublul Bernadette Szocs / Sofia Polcanova (Austria), s-au impus cu scorul de 3-1.
La masculin, constănţeanul Cristian Pletea l-a învins, cu scorul de 3-0, în turul întâi, pe Ahmed Saadawi, din Qatar, dar a cedat apoi, scor 0-3, în faţa chinezului Liu Dingshuo. Dintre români, în această probă, cel mai mult a urcat Ovidiu Ionescu, blocat în 32-imi de acelaşi Dingshuo, scor 1-3.
La dublu masculin, perechea Rareş Şipoş / Cristian Pletea a încheiat rapid socotelile, 0-3 în turul întâi contra maghiarilor Csaba Andras şi Bence Majoros, însă România va avea un reprezentant în semifinale, Ovidiu Ionescu şi spaniolul Alvaro Robles luptând pentru a schimba bronzul în argint sau aur.
Finalele turneului din Qatar sunt programate joi, 31 martie, fiind transmise în direct pe canalul de YouTube WTT.
Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă / WTT / ITTF
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei