Divizia A la handbal feminin, Seria A Final excelent de meci! CSU Neptun, victorie la limită în deplasarea de la Bucureşti

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 09 Martie 2022 114
Echipa feminină de handbal CSU Neptun Constanţa s-a impus la limită, cu scorul de 26-25 (14-14), în faţa celor de la Şcoala nr. 181 SSP Bucureşti, într-un meci restanţă, disputat în deplasare, contând pentru etapa a 14-a a Diviziei A, Seria A.
Gazdele conduceau cu 25-21 în minutul 54, însă jucătoarele antrenate de Ion Ivan şi Lăcrămioara Ilie s-au apărat foarte bine şi au revenit treptat în joc pe final, Bianca Căldare înscriind, în minutul 59, golul victoriei.
A fost a doua partidă în care echipa constănţeană nu s-a putut baza pe Andreea Pintilie, accidentată la genunchi în meciul din Cupa României, cu HC Zalău.
Pentru CSU Neptun, au marcat: Mihaela Stănciulescu 7, Gabriela Moldoveanu 6, Mara Gheorghe 5, Ariana Cercel 4, Bianca Căldare 3, Ştefania Surducan 1.
Pentru echipa de pe litoral, urmează încă o deplasare la Bucureşti, în etapa a 16-a, duminică, 13 martie, atunci când este programat meciul împotriva celor de Spartac.
XXX
Naţionala feminină de handbal-junioare a României (selecţioner Dragoş Dobrescu) s-a clasat pe locul al doilea la Trofeul Carpaţi, turneu amical găzduit, timp de trei zile, de Sala „Traian” din municipiul Râmnicu Vâlcea. Tricolorele au bifat două victorii, 31-22 cu Norvegia şi 24-21 cu Cehia, însă au fost spulberate, scor 19-29, de puternica reprezentativă a Ungariei, care a intrat astfel în posesia trofeului.
Interul stânga Alisia Boiciuc a marcat cele mai multe goluri şi a fost desemnată şi cea mai bună jucătoare a competiţiei. Premiile au fost înmânate de către preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu.
Tot la Râmnicu Vâlcea, în paralel cu turneul de junioare, s-a desfăşurat şi Trofeul Carpaţi la nivel de tineret. Echipa României (selecţioner Horaţiu Paşca) a terminat pe locul al treilea, după ce a învins Cehia, scor 28-25, dar a cedat la acelaşi scor, 27-32, partidele cu Franţa şi Danemarca.
La rândul său, naţionala de cadete a României a participat, zilele trecute, la un turneu internaţional de pregătire în Ungaria, o premieră pentru jucătoarele antrenate de Marius Dănuleţ.
În cadrul stagiului din ţara vecină, cadetele tricolore au susţinut trei jocuri cu reprezentativele similare ale Ungariei, Austriei şi Poloniei.
Foto: Facebook / CSU Neptun Handbal
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei