Fotbal, Liga Campionilor / Colţescu, gafă de proporţii. E acuzat de rasism! Meciul PSG - Istanbul BB, întrerupt

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 09 Decembrie 2020 182
Începută marţi seară, partida dintre echipele Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir a fost întreruptă în min. 16, la scorul de 0-0, din cauza unor remarci rasiste din partea celui de-al patrulea oficial, românul Sebastian Colţescu. 
Colţescu i-a cerut în min. 16 lui Haţegan să intervină pentru a-l calma pe antrenorul secund al echipei turce, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de „tipul negru”. 
Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe. 
Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG, au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea lui Webo, acuzând afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă. 

XXX 
Uniunea Europeană de Fotbal a confirmat, marţi seară, că meciul Paris Saint-Germain - Istanbul Başakşehir, din Grupa H a Ligii Campionilor, suspendat în min. 16, va fi reluat, miercuri, 9 decembrie, cu alţi arbitri. 

„În urma unui incident la meciul din UEFA Champions League dintre Paris Saint-Germain FC şi Istanbul Başakşehir FK, UEFA a decis în mod excepţional - în urma discuţiilor cu ambele cluburi - ca minutele rămase să se joace miercuri, cu o nouă echipă de oficiali”, se arată în comunicatul UEFA. 

Forul continental a anunţat că o anchetă amănunţită va fi demarată imediat în legătură cu incidentul. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei