Gimnastică / Bulgarul Nikolai Ivanov îi perfecţionează pe antrenorii români în gimnastica acrobatică

de Sorin MIHALACHE Marţi, 21 Iunie 2022 178
Nikolay Ivanov îi învaţă pe antrenorii români gimnastica acrobatică. Fost vicecampion european, în prezent lector la European Gymnastics, Ivanov se implică direct pentru ca gimnastica acrobatică să facă prozeliți și în România.
Timp de trei zile, experți ai European Gymnastics au dezvăluit din tainele unei discipline spectaculoase celor prezenți la cursul organizat de Federația Română de Gimnastică, împreună cu forul continental. Zilnic, cursurile teoretice au alternat cu cele practice, la care „modele” au fost gimnaști din Bulgaria. Și-au manifestat interesul și au participat antrenori de la nouă cluburi, informează Federaţia Română de Gimnastică.
„Workshopul susținut de Nikolay Ivanov şi demonstrat cu ajutorul celor doi sportivi de performanță din Bulgaria, Kalina Georgieva Terziyska și Kristiyan Emilov Angelov, s-a dovedit a fi un real succes pentru antrenorii prezenți din mai multe orașe ale țării. Aceștia au învățat bazele gimnasticii acrobatice cu viziune către înaltă performanță.
Am parcurs împreună atât noțiuni metodice, cât și practice regăsite în codul de punctaj și în programul pus la dispoziție de European Gymnastics în vederea dezvoltării gimnasticii acrobatice în România. Cele trei zile sunt deschizătoarele drumului către pregătirea noilor sportivi şi realizarea unui concurs național de gimnastica acrobatică.
Pasul următor va fi cantonamentul pentru antrenori şi sportivi de la Kamchia (Bulgaria), în perioada 8-14 august. Înscrierile se fac până pe 26 iunie”, a declarat Andreea Petcu, antrenor federal, gimnastică acrobatică.
Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei