Liga Naţională de baschet masculin „Gladiatorii din Tomis” au răpus Galaţiul după două reprize de prelungiri

de Sorin MIHALACHE Joi, 28 Octombrie 2021 104
Meci nebun la Sala Sporturilor din Constanţa, gazda restanţei din etapa a doua a Ligii Naţionale de baschet masculin, unde BC Athletic Neptun a învins dramatic pe CSM Galaţi, la un punct diferenţă, scor 88-87, după două reprize de prelungiri.
Primul sfert s-a încheiat la egalitate, 13-13, apoi „Gladiatorii din Tomis” au călcat acceleraţia, şi-au adjudecat parţialul al doilea, 24-19, astfel că, la pauza principală, aveau avans de cinci „lungimi”. Tot jucătorii antrenaţi de Alexandru Olteanu s-au aflat la cârma jocului şi în sfertul al treilea, câştigat cu 18-15, pentru ca, în sfertul patru, gălăţenii să întoarcă spectaculos şi să anuleze avantajul de opt puncte al Constanţei, 16-24.
S-a intrat în prelungiri, iar la finele primei reprize, tabela a indicat din nou egalitate, 7-7. În repriza a doua, echilibrul s-a menţinut, finalul a fost pe muchie de cuţit, dramatismul a atins cote maxime, iar pe acest fundal, Constanţa s-a impus la limită, 10-9.
Cel mai eficient jucător al BC Athletic Neptun a fost din nou Vlad Corpodean, de neoprit, cu 20 de puncte (5x3 p), şase recuperări, două pase decisive şi două intercepţii, având astfel cea mai bună prestaţie a sezonului de până acum.
Au mai contribuit la acest succes neo-zeelandezul Maxwell Darling, cu 15 recuperări, slovenul Zan Kosic, cu 12 pase decisive, şi americanul Devante Wallace, unul dintre principalii marcatori.
Graţie acestui succes, echipa constănţeană a urcat pe locul trei în clasament, cu nouă puncte.
Pentru BC Athletic Neptun, va urma încă un meci greu, în etapa şasea a Ligii Naţionale, cu CSM Focşani, duminică, 31 octombrie, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor.
Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei