Hai cu bobul! Au început selecțiile pentru sporturile de iarnă

de Mihai CHELEȘ Luni, 04 Iulie 2016 1221
Sâmbătă, în parcarea din fața complexului Brick, a avut loc prima acțiune de selecție pentru cei care doresc să practice sporturile de iarnă, în speță bobul sau skeletonul. Cei interesați au fost testați la fața locului de către pro-fesorul Paul Neagu, președintele CSSI Mamaia, prin activități fizice: sprint 30 de metri, sărituri (trei broaște), împingerea greutății, arun-carea mingii medicinale. 

"Am ales zona Brick ca primă zonă de selecție în semn de respect și mulțumire pentru faptul că au fost alături de noi anul trecut și ne-au oferit oportunitatea de a organiza, în premieră, concursul de bob cu rotile", a decla-rat profesorul Paul Neagu. 

Acțiunea face parte din proiectul "Iarna car și vara sanie. Facem sport și suntem sănătoși", ce are ca scop organizarea de trialuri timp de două luni, urmând ca, în perioada 5-11 septembrie, să se organizeze, pe o pistă adusă special pentru acest eveniment, direct din Olanda, Campionatul Mondial de bob-starturi de la Mamaia. 

"Avem nevoie lângă noi de oameni puternici, foști sau actuali sportivi, cu vârste cuprinse între 10 și 30 de ani, care să își dorescă să facă performanță. Pentru acest lucru, ne-am mobilizat forțele. Au fost deschise două centre de selecție, unul la Constanța și celălalt la Medgidia, dar nu ne mulțu-mim doar cu atât. În acest moment, avem alături de noi 10 oameni specializați în acest domeniu, profesori sau sportivi, care au ca obiectiv testarea și introducerea în sistem a cel puțin 20 de per-soane, din care, la final, noi să îi alegem pe cei mai buni", a conchis acesta.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei