Handbaliştii de la CSM Constanţa, debut cu stângul în Europa

de Mircea GHIȚĂ Luni, 28 August 2023 129
A fost o seară neagră pentru handbalul constănţean. În Sala Sporturilor din oraşul de la malul mării CSM Constanţa a dat piept cu spaniolii de la Fraikin BM Granollers, în prima manşă a turului preliminar al EHF European League la handbal masculin. Într-o atmosferă de meci mare, dar ticsită din cauza căldurii insuportabile, handbaliştii constănţeni au părut sufocaţi şi nu au reuşit să facă publicul fericit.
Spaniolii, care anul trecut au jucat în finala competiţiei, au condus în permanenţă pe tabelă, nelăsându-le nicio şansă elevilor lui George Buricea. Cu toate acestea, CSM Constanţa a ţinut aproape de adversara sa, însă atât cât i-a fost permis.
La pauză, oaspeţii conduceau cu 16-14 şi păreau că deţin controlul meciului, în timp ce handbaliştii de la malul mării încercau să facă faţă atacurilor furibunde. Cea mai mare diferenţă de scor a fost de 6 goluri în favoarea ibericilor, atunci când au condus cu 24-18 şi 25-19.
După cele 60 de minute regulamentare de joc efectiv, Fraikin BM Granollers s-a impus cu 29-27 şi are prima şansă la calificarea în grupele competiţiei.
Totul se va decide, însă, pe 2 septembrie, în Spania, la Granollers, acolo unde CSM Constanţa va avea de rezolvat o misiune aproape inposibilă.
Pentru deţinătoarea Cupei României au marcat Vitali Komogorov 6 goluri, Ionuţ Nistor Ioniţă 4, Strahinja Stankovic 4, Gaston Alberto Mourino 3, Zoran Nikolic 3, Nikolai Aliohin 2, Călin Căbuţ 2, Gabriel Ilie 1, Andrei Drăgan 1, Valentino Ravnic 1.
La formaţia din Granollers a evoluat şi un internaţional român, în persoana lui Andrei Buzle, care a înscris două goluri pentru spanioli.
Portarii de la CSM Constanţa au încercat să închidă poarta atât cât au putut. Dani Vasile a apărat 4 aruncări, în timp ce Vlăduţ Rusu a avut 5 parade.
Celelalte goluri ale oaspeţilor au fost reuşite de Sergi Franco i Miro 6, Pablo Guijarro Moreno 5, Faruk Yusuf 5, Bruno Reguart Massana 4, Guilherme Torriani 2, Pablo Urdangarin de Borbon 2, Victor Romero Holguin 1, Joan Amigo Boada 1, Ferran Castillo Oliveras 1.
Portarul oaspeţilor, Roberto Rodriguez Lario, a apărat nu mai puţin de 11 aruncări, formând practic un zid în faţa buturilor porţii sale.
Meciul a fost arbitrat de grecii Michalis Tzaferopoulos şi Andreas Bethmann, iar delegat EHF a fost moldoveanul Nicolae Vizitiu.
CSM Constanţa începe astfel cu stângul campania europeană din acest sezon, însă elevii lui George Buricea mai au speranţe la calificare.
Diferenţa de goluri este una foarte mică şi orice se poate întâmpla în returul din Spania.
Pentru a avea o şansă reală la calificarea în grupele competiţiei, CSM Constanţa trebuie să se mobilizeze şi să joace cel mai bun handbal al său.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei