HCM Constanța, ca și calificată în Final Four al Cupei EHF

de Sorin MIHALACHE Marţi, 22 Aprilie 2014 166
Campioana României la handbal masculin, HCM Constanța, este ca și calificată în Final Four al Cupei EHF, după victoria categorică, scor 31-21 (15-10), obținută, sâmbătă, în fața celor de la Lugi HF, într-o partidă contând pentru prima manșă a sferturilor de finală. 

Meciul de la Sala Sporturilor a debutat cu accidentarea gravă a suedezului Hallberg, care, după o ciocnire cu Șimicu, a fost transportat direct la Spitalul Județean. Nordicii au strâns rândurile și au impus ritmul, conducând cu 7-5 și 8-6 (min. 21), însă noile indicații ale antrenorului HCM-ului, Zvonko Sundovski, s-au dovedit a fi mai mult decât inspirate. Constanța a marcat opt goluri consecutive, iar Lugi a devenit un boxer împins în corzi, pe care doar pauza îl poate salva. 

Repriza secundă a fost la discreția HCM-ului, care a avut avantaj chiar de 12 goluri (27-15, min. 52), însă echipa scandinavă a mai redus din diferență pe final. 
 
Așadar, victorie la 10 goluri diferență pentru HCM Constanța, care are prima șansă de ca-lificare la turneul Final Four de la Berlin. 
Manșa a doua sferturilor de finală va avea loc sâmbătă, la Lund (Suedia). 

Pentru HCM Constanța, au marcat: Șimicu (10), Sadoveac (6), Toma, Cutura (câte 5), Csepreghi (3), Novanc și Buricea (câte 1). 

Într-o altă partidă din sferturile Cupei EHF, Sporting a învins, la Lisabona, pe Pick Szeged, scor 29-27. 

Meciul HBC Nantes - Montpellier s-a jucat aseară, terminându-se după închiderea ediției. 

Fuchse Berlin este deja calificată în Final Four. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei