Hocheiul pe gheaţă din România, participări la două Campionate Mondiale în luna aprilie

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 31 Martie 2023 239
Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG) susţine participarea echipelor naţionale de hochei pe gheaţă feminin şi masculin U18 la Campionatele Mondiale care vor avea loc în perioada imediat următoare, se arată într-un comunicat al instituţiei.
Prima competiţie majoră la care hocheiul românesc va fi prezent în luna următoare este Campionatul Mondial de Hochei pe Gheaţă de Senioare, care se va desfăşura la Braşov în perioada 3-9 aprilie, sub egida Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă (IIHF).
Competiţia este organizată de către Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, împreună cu Direcţia Administrare Infrastructură Sportivă Braşov.
La această ediţie a Mondialelor feminine, reprezentativa României, antrenată de Barabas Sandor şi Marian Ghiţă, va evolua în Divizia III, Grupa A. Alături de selecţionata României, competiţia reuneşte reprezentativele din Ucraina, Lituania, Hong Kong, China, Estonia şi Bulgaria.
De pe data de 20 martie, lotul de senioare al României se află în pregătire la Gheorgheni, în perspectiva primelor meciuri de la Mondial.
„Suntem încântaţi că putem găzdui această competiţie la noi acasă, în România. În primul rând, acest fapt atestă evoluţia ascendentă a hocheiului românesc, aflat de câţiva ani pe o traiectorie de creştere, graţie eforturilor depuse de antrenori şi jucători. Deşi investiţiile în dezvoltarea infrastructurii hocheistice sunt firave şi ocolesc zone cu mare potenţial de performanţă, cum sunt Bucureşti, Suceava, Ploieşti sau Constanţa, hocheiul românesc merge mai departe la un nivel mult peste ceea ce oferă actuala infrastructură, prin eforturile unor oameni dedicaţi, profesionişti ai sportului cărora le adresăm şi aici mulţumirile noastre. În al doilea rând, dorim să subliniem dorinţa noastră de creştere hocheiul feminin care considerăm că are un potenţial extraordinar şi în care credem cu tărie. Ne-am bucura să vedem patinoarul plin la meciurile naţionalei de fete şi, evident, vom fi cu tot sufletul alături de ele la Mondiale”, a declarat Alexandru Nistor, secretar general al FRHG.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei