Avem condiții pentru a-l încarcera pe Pistorius

de Cuget Liber Vineri, 17 Octombrie 2014 2224
Adrministrația penitenciarelor sud-africane a depus mărturie, joi, în procesul lui Oscar Pistorius și a dat asigurări că atletul paralimpic ar putea fi încarcerat fără riscuri, în cazul unei astfel de sentințe, în ciuda periculozității, vechimii și suprapopulării închisorilor din această țară.

"Pot să confirm cu toată încrederea că, în cazul în care tribunalul, nu contează în ce moment, decide că el trebuie să meargă la închisoare, există locuri unde noi putem să-l încarcerăm pe acuzat", a declarat Zacharia Modise, înalt responsabil al serviciilor penitenciare sud-africane, informează AFP.
Acesta nu a ascuns existența unor probleme, Africa de Sud democratică moștenind clădiri foarte vechi de pe vremea apartheidului, când scopul era de a-i închide pe deținuți și nu de a-i reabilita.
Numeroase închisori se confruntă cu o lipsă de gardieni, iar statul este acuzat deseori că nu face nimic pentru a garanta securitatea deținuților în închisoare, unde bandele fac legea. Dar închisorile - peste 230 - nu sunt toate la fel.

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost găsit vinovat de omor din culpă de justiția sud-africană, dar a obținut dreptul de a rămâne în libertate pe cauțiune până la reluarea discuțiilor în cazul său la tribunalul din Pretoria.
Luni, la Pretoria au început pledoariile finale ale apărării și acuzării pentru determinarea sentinței în cazul lui Oscar Pistorius.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport Internațional

Ultima oră

Titlurile zilei