Liga Naţională de handbal masculin, etapa a 16-a. CSM Constanţa pune "tunurile" pe Oradea

de Sorin MIHALACHE Sâmbătă, 04 Februarie 2023 394
După pauza de iarnă, binevenită pentru încărcarea „bateriilor”, Liga Naţională de handbal masculin se reia în forţă, chiar în acest week-end. CSM Constanţa debutează oficial în 2023 cu un meci pe terenul „lanternei” clasamentului, CSM Oradea.
După ce şi-a măsurat forţele în amicalele cu CSA Steaua Bucureşti, CSM Constanţa începe anul cu o deplasare la Oradea. În etapa a 16-a, sâmbătă, 4 februarie, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor „Antonio Alexe”, formaţia antrenată de George Buricea şi Ionuţ Puşcaşu este mare favorită în faţa modestei echipei gazdă, care, fără niciun punct acumulat în actuala stagiune, nu mai are - practic - şanse de evitare a retrogradării.
De partea cealaltă, CSM Constanţa este angrenată în bătălia pentru titlul de vicecampioană. CS Dinamo Bucureşti are, la ora actuală, cel mai valoros şi mai echilibrat lot, se bate de la egal la egal cu adversari puternici, în Liga Campionilor, aşa că soarta cununii cu lauri din principala competiţie internă este pecetluită.
„Câinii” sunt lideri, cu 45 de puncte, însă disputa pentru podium este acerbă, nu mai puţin de patru echipe - CSM Constanţa (locul 2, 35 puncte), CS Minaur Baia Mare (locul 3, 33 p), CSM Bucureşti (locul 4, 30 p) şi CSA Steaua Bucureşti (locul 5, 28 p) - fiind în „cărţi” pentru medaliile de argint şi de bronz.
„Sunt mulţumit de cum s-a lucrat în pauza de iarnă. Au mai fost probleme de sănătate, dar le-am depăşit. Mă bucură revenirea lui Alexandru Andrei, la şapte luni de la operaţia la genunchi, este refăcut şi Ionuţ Nistor. În afară de Raso, suntem toţi”, a declarat antrenorul George Buricea.
După „episodul Oradea”, pentru CSM Constanţa vor urma două meciuri de „care pe care”, cu CS Minaur Baia Mare (12 februarie, la Sala Sporturilor) şi cu CSM Bucureşti (18 februarie, în deplasare). Dacă va obţine maximum de puncte din aceste jocuri, Constanţa va avea cele mai mari şanse de a încheia stagiunea pe locul al doilea în clasament.
Alte cinci partide din ale rundei se vor disputa sâmbătă, 4 februarie: CSM Focşani - AHC Potaissa Turda, CSU din Suceava - CSM Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti - CSM Bacău, CSM Odorheiu Secuiesc - HC Buzău (arbitrează brigada constănţeană Ionuţ Ghiţă / Sebastian Topliceanu), CS Minaur Baia Mare - CSM Vaslui.
XXX
Vineri, 3 februarie, a avut loc tragerea la sorţi a partidelor din turul întâi al Cupei României la handbal masculin.
În această fază a competiţiei, judeţul nostru va avea o singură reprezentantă, CS Medgidia (Divizia A), căreia Zeiţa Fortuna i-a scos-o cale pe HC Buzău, ocupanta locului 10 în clasamentul Ligii Naţionale.
Iată şi „ţintarul” celorlalte întâlniri: CSM Sighişoara - CSM Bucureşti, CSU Piteşti - CSU Craiova, CSM Alexandria - CSM Vaslui, SCM Timişoara - CSM Bacău, CS Sânnicolau Mara - CSM Reşiţa, CSU „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu - CS Sporting Ghimbav, CS Poli Iaşi - AHC Pietricica Piatra Neamţ, CSM Făgăraş - CSM Odorhei, CS U Cluj Napoca - CSU din Suceava, CSM Focşani - CSM Oradea.
Turul întâi programează o singură manşă, în data de 15 februarie. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei