Lucian Bute ratează titlul mondial WBC la supermijlocie, după un meci egal cu Badou Jack

de Cuget Liber Duminică, 01 Mai 2016 145
Boxerul român Lucian Bute a ratat titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, după ce a terminat la egalitate cu suedezul de origine gambiană Badou Jack, campionul en titre, sâmbătă seara (duminică dimineața, în România), într-o gală desfășurată la Washington.

Meciul a fost declarat egal, doi dintre arbitrii-judecători dând un scor de 114-114, în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Jack, cu 117-111. Conform regulamentului, la meci egal campionul își păstrează centura.
Rezultatul a fost contestat imediat în ring atât de Badou Jack, cât și de fostul campion mondial Floyd Mayweather, din a cărui echipă face parte pugilistul suedez.
Badou Jack, campionul en titre, a controlat lupta în cea mai mare parte, în timp ce lui Bute i-a lipsit claritatea în lovituri, nu a reușit să lege serii de lovituri, nu a arătat agresivitatea promisă înainte de meci, obținând un rezultat neașteptat pentru specialiști. Bute a fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012 și și-a apărat centura de 9 ori, scrie Agerpres.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei