Luptătorul Gheorghiță Ștefan, asigurat de COSR că își va intra în drepturi

de Mihai CHELEȘ Miercuri, 23 Noiembrie 2016 112
Noul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat marți că va face demersurile necesare pentru ca luptătorul Gheorghiță Ștefan să-și primească drepturile obținute odată cu intrarea în posesia medaliei de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing, după ce urzbekul Soslan Tighiev a fost depistat pozitivi și automat descalificat.
"A durat opt ani pentru că este o procedură a Comitetului Olimpic Internațional, se merge cu studierea probelor cu două ediții ale Jocurilor Olimpice în urmă. Au fost nenumărate cazuri. Acum s-a întâmplat la lupte libere cu sportivul Gheorghiță Ștefan. El a terminat pe locul 4, iar sportivul de pe locul 2 a fost descalificat și normal că regulamentul și-a urmat cursul firesc. Zilele următoare vom face demersurile necesare pentru ca sportivul nostru să intre în posesia medaliei și a drepturilor care decurg în urma acestei performanțe", a declarat fostul medaliat cu aur de la Sydney 2000, la scrimă.
Întrebat dacă va dori să îi convingă pe Octavian Bellu și Marian Bitang să revină la conducerea lotului de gimnastică, Mihai Covaliu, a avut un răspuns echidistant: "Nu îmi doresc ca ei să se răzgândească, nu ăsta este scopul. Scopul este să facem ce este mai bine pentru a avea din nou performanțe și a pune lucrurile pe drumul corect", a declarat acesta.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei