Ministerul Sportului / Novak: „La Jocurile Olimpice, ar trebui să obţinem 20-25 de medalii”

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 09 Noiembrie 2022 267
Ministrul Sportului, Carol Eduard Novak, a declarat, în şedinţa comună a Comisiilor pentru tineret şi sport din Senat şi Camera Deputaţilor, unde a fost dezbătută Strategia Naţională pentru Sport, că România are potenţial de a câştiga 20-25 de medalii la o ediţie a Jocurilor Olimpice.
„La nivel de sport performanţă, anul acesta a fost unul special în care sau obţinut medalii la Campionatele Mondiale de seniori, dar asta nu înseamnă că suntem pe o linie stabilă. Îmi doresc ca 10-11 sporturi individuale să poată aducă două-trei medalii la Jocurile Olimpice. Asta este valoarea noastră, în jur de 20-25 de medalii ar trebui să obţinem”, a declarat Eduard Novak.
Ministrul a insistat pe necesitatea prioritizării sporturilor în funcţie de potenţialul de medalii pe care îl pot obţine.
„Trebuie să avem o decizie politică guvernamentală şi eu îmi doresc în această strategie ca sportul să devină o prioritate naţională. Ca să putem avea o dezvoltare unitară, trebuie să avem o listă de sporturi prioritizate. Aceste sporturi prioritare pot da o direcţie foarte clară, acesta va fi scheletul, vom construi pe lângă aceste sporturi. Această listă de sporturi prioritare este construită în baza unor analize statistice, cu posibilităţi de obţinere a medaliilor”, a explicat Novak.
Foto: Facebook / Eduard Novak 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei