Ministerul Sportului / Propunere pentru majorarea alocaţiilor de hrană pentru sportivi

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 22 Februarie 2023 204
Ministrul Sportului, Carol Eduard Novak, a declarat, într-o conferinţă de presă, că va propune Guvernului modificarea hotărârii care stabileşte alocaţia de hrană a sportivilor.
„Este vorba despre o modificare a hotărârii 1447, care conţine foarte multe inadvertenţe. Cum ar fi şi faptul că 80% dintre premierele sportivilor merg către arte marţiale. Sunt încă lucruri de corectat, dar dacă vedeţi harta finanţării şi ce condiţii au sportivii de performanţă, nu cred că este o problemă cu aceşti 70 de lei.
Eu cred că, în 2023, sportivii de performanţă care fac parte din loturile naţionale au toate condiţiile. Eu vă promit că într-o lună va exista pe masa Guvernului o modificare în acest sens, pentru creşterea diurnei”, a declarat Novak, adăugând că va propune şi majorarea rentelor viagere pe care le primesc medaliaţii europeni, mondiali şi olimpici, retraşi din activitate: „Rentele viagere sunt blocate în 2017, mi se pare, şi ar trebui să deblocăm şi aceste rente”.
Conform Hotărârii Nr. 1447 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă, cheltuielile zilnice de masă pentru acţiunile sportive organizate în ţară se diferenţiază pe categorii, astfel încât la competiţiile interne sportivii primesc între 35 de lei şi 55 de lei pe zi pentru hrană. Pentru acţiunile de pregătire sportivă desfăşurate în ţară, sportivii beneficiază de sume cuprinse între 55 de lei şi 70 de lei pe zi.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei