Ministrul Novak: "După rezultatele din ultimii 20 de ani, acum ne scăldăm în medalii de aur, e un vis"

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 25 Aprilie 2023 178
Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat luni că, după rezultatele din ultimii 20 de ani, acum sportul românesc se scaldă în medalii de aur, aşa cum s-a întâmplat la Campionatele Europene de haltere de la Erevan (14 medalii - 9 aur, 3 argint, 2 bronz), catalogând performanţa drept un vis.
„Mă bucur să fiu parte a acestui eveniment special şi să văd atâtea medalii de aur. Vreau să îl felicit pe noul preşedinte al Federaţiei Române de Haltere, Alexandru Pădure, care prin profesionalismul său în ultimii ani ca secretar general a reuşit să treacă această asociaţie prin nişte perioade dificile şi acum să vedem această revenire spectaculoasă a acestui sport. Mă bucur că rezultatele începute anul trecut au continuat şi anul acesta şi sper să o ţinem tot aşa şi în 2024 şi 2028. Sportul halterelor, prin sportivii lui, dă dovadă de profesionalism, iar gândurile noastre sunt ascultate şi de Dumnezeu, iar sportivii serioşi reuşesc să aducă şi rezultate care să ne facă cinste. Pentru mine, dacă ne gândim ce rezultate am avut în ultimii 20 de ani şi acum ne scăldăm în medalii de aur, vă daţi seama că este un vis ce se întâmplă acum”, a spus Novak în cadrul unei festivităţi organizate la sediul Ministerului Sportului unde i-a felicitat pe medaliaţii de la CE de haltere.
Referitor la suspendarea de un an primită în 2021 de Federaţia Română de Haltere pentru încălcarea regulamentului doping, ministrul a menţionat că rezultatele acum dovedesc că se pot obţine rezultate şi fără substanţe interzise.
„Cei de la haltere cred că au învăţat din această experienţă neplăcută şi cred că lecţia a fost una foarte aspră. Uitaţi că se poate şi fără doping, se pot obţine rezultate internaţionale remarcabile. Iar eu sper ca această federaţie să fie de acum încolo un exemplu şi pentru alte sporturi în care au mai fost scandaluri de dopaj. Noi milităm împotriva dopingului şi ne dorim ca sportivii români să obţină rezultate internaţionale fără substanţe interzise, pentru că, din păcate, aceste cazuri afectează şi carierele altor sportivi. Dar trebuie să ne gândim înainte, pentru că eu cred că această generaţie tânără va putea obţine rezultate foarte bune şi la Paris 2024”, a explicat el.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei