Noua regulă pentru juniori, privită cu ochi buni de conducerea HCDS

de Mihai CHELEȘ Vineri, 04 August 2017 178
Cândva campioni mondiali incontestabili pe semicerc, astăzi, o națională de duzină, la ani lumină distanță de handbalul de performanță. Cam așa se poate caracteriza naționala masculină a României, de patru ori campioană mondială.

După ratarea a 10 turnee finale de Campionatul European, se va implementa o regulă la nivelul juniorilor lll și IV, ce îi va împinge pe jucători să facă un efort suplimentar de a înscrie: toate echipele vor fi obligate să se apere avansat în prima repriză. Decizia a fost deja aprobată în ședința Consiliului de Administrație a FR de handbal și va intra în vigoare din sezonul competițional 2017/2018.

Astfel, juniorii vor învăță să se apere avansat, să intuiască, să lege defensivă, dar în același timp vor avea de înfrunta o apărare agresivă ce îi va obliga pe tinerii handbaliști să dribleze, să paseze inteligent, să-și pună mintea la contribuție.

Ideea ar fi fost lansată de selecționerul Xavier Pascual, cel care a sesizat avantajul major pe care îl au jucătorii corpolenți, mai ales pe semicerc. Jocul este static, lipsit de creativitate, bazat doar pe jocul pivotului. Cu toate acestea, în istoria handbalului românesc, această regulă a fost implementată în întrecerile juvenile feminine din anii 80. De asemenea, acest concept există în Germania de foarte mulți ani de zile, în contextul în care nemții sunt multiplii medaliați la competițiile internaționale de copii și juniori. Noua regulă este văzută cu ochi buni și de conducerea celor de la HC Dobrogea Sud Constanța. Președintele Ionuț "Rudi" Stănescu susține noul regulament și speră să reprezinte un element important în dezvoltarea și progresul tinerilor handbaliști.


În primul meci al stagiului de pregătire din Slovenia, HC Dobrogea Sud Constanța a învins pe MRK Krka (Slovenia), scor 29-19 (17-8). Cel mai bun marcator al meciului a fost jucătorul constănțenilor, interul dreapta, Nikola Crnoglavac, cu 11 reușite.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei