Olimpism / Bronz pentru Liana Musteaţă la taekwondo şi calificare la JO în așteptare

de Sorin MIHALACHE Luni, 10 Mai 2021 309
La turneul preolimpic european de calificare la taekwondo WT, de la Sofia (Bulgaria), sportiva din România Liana Musteaţă a avut un parcurs foarte bun, urcând până în semifinalele categoriei 49 kg.
Vicecampioană continentală de seniori a categoriei acum trei săptămâni, Liana Musteaţă a înregistrat trei victorii nete pe tablou și a luptat în semifinale pentru calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 cu reprezentanta Spaniei, Adriana Cerezo. Accidentată, românca a cedat, scor 3-16. Cu toate puterile, sportiva tricoloră a luptat apoi pentru bronz cu reprezentanta Germaniei, Ela Aydin, și a învins, 11-0.
Șansele legate de o calificare istorică la JO Tokyo 2020 - niciodată un român nu a concurat la taekwondo la Jocurile Olimpice - rămân în așteptare, punctele acumulate prin câștigarea medaliei de bronz pentru Rankingul Mondial poate determina Federația Mondială WT să ofere o invitație pentru ocupantul locului trei.
„Speranța moare ultima… Felicitări și succes, Lia! Ție și celor care te susțin!”, au transmis reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.
Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei