Olimpism / Cei mai buni sportivi de la JO de la Beijing 2022, premiaţi în cadrul galei de la Seoul

de Sorin MIHALACHE Joi, 20 Octombrie 2022 144
Mișcarea Olimpică Internațională s-a reunit în capitala Coreei de Sud, Seoul, pentru a XXVI-a Adunare Generală a Asociației Comitetelor Naționale Olimpice (ANOC). Comitetul Olimpic și Sportiv Român este reprezentat la eveniment de președintele Mihai Covaliu și secretarul general George Boroi.
A XXVI-a Adunare Generală a ANOC, a reunit lumea olimpică și a transmis un mesaj de solidaritate și unitate. Au participat 187 de Comitete Naționale Olimpice (NOC), alte 16 fiind prezente online. Au onorat evenimentul președintele Republicii Coreea Yoon Suk Yeol, președintele CIO Thomas Bach și reprezentanți ai Federațiilor Internaționale și ai Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.
Adunarea Generală a audiat o serie de intervenții importante și constructive din partea CNO-urilor. ANOC și-a întărit sprijinul față de recomandările CIO cu privire la Rusia și Belarus și și-a exprimat sprijinul pentru comunitatea olimpică din Ucraina.
Lucrările s-au încheiat cu un spectacol de acordare al Premiilor ANOC 2022. În Centrul de Convenții COEX, din Seoul, cei mai buni sportivi și cel mai performant NOC la JO Beijing 2022 au fost apreciați pentru performanțele lor remarcabile.
Câștigătorii premiilor ANOC pentru 2022 sunt:
• Cea mai bună echipă masculină de la Beijing 2022: echipa masculină de curling a Suediei (reprezentată de Daniel Wilhelm Magnusson)
• Cea mai bună echipă feminină de la Beijing 2022: Echipa de hochei pe gheață a Canadei (reprezentată de Ann-Renée Desbiens)
• Cea mai bună echipă mixtă de la Beijing 2022: Nick Baumgartner și Lindsay Jacobellis, Statele Unite, snowboard
• Cel mai bun sportiv masculin de la Beijing 2022: Daeheon Hwang, Coreea de Sud, patinaj viteză
• Cea mai bună atletă feminină de la Beijing 2022: Eileen Gu, China, schi acrobatic
• Performanță remarcabilă a unui atlet: Sven Kramer, Olanda, patinaj viteză
• Cel mai performant NOC de la Beijing 2022: Comitetul Olimpic Chinez
• Contribuție la Mișcarea Olimpică: Sir Craig Reedie, președinte al Agenției Mondiale Anti-Doping, fost președinte al Asociației Olimpice Britanice și vicepreședinte și Membru Onorific al Comitetului Olimpic Internațional.
Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / ANOC / www.anocolympic.org 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei