Olimpism / Flacăra olimpică va face prima oprire în Ștafeta Torței pentru JO Paris 2024 la Marsilia, în primăvara lui 2024

de Sorin MIHALACHE Duminică, 05 Februarie 2023 164
După aprinderea sa în Olimpia, locul Jocurilor Olimpice Antice, flacăra va călători la Marsilia, în sudul Franței, transportată pe Bélem, un vas maiestuos, cu trei catarge, care a ieșit pentru prima dată pe mare în 1896. Este ultimul dintre marile nave franceze ale secolului al XIX-lea care este încă în uz și va lega Atena de Marsilia, două mari orașe cu o istorie comună.
Ştafeta Torţei Olimpice îşi va începe apoi lunga călătorie către ceremonia de deschidere Paris 2024, care este programată să aibă loc pe 26 iulie 2024, în capitala Franței. Traseul Ștafetei va fi dezvăluit în mai 2023, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.
De la Atena la Marsilia, o călătorie modernă care reflectă spiritul JO Paris 2024.
După ce flacăra va fi aprinsă în Olimpia, va călători din capitala Greciei peste Marea Mediterană, conectând patria Jocurilor Olimpice Antice de „Pays des Lumières”. Flacăra va ateriza în portul vechi din Marsilia, unde începerea Ștafetei Torței Olimpice va fi marcată cu o mare sărbătoare care va avea loc pe docurile orașului. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei