Olimpism / Români la Școala de Sanie de la Sigulda. Copiii din Puerto Rico au văzut pentru prima oară zăpada!

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 19 Octombrie 2022 90
Timp de 10 zile, la Sigulda, în Letonia, 19 sportivi din România participă la cursurile primei Școli de Sanie a Federației Internaționale (FIL), proiect dezvoltat cu sprijinul Comitetului Internațional Olimpic, prin Solidaritatea Olimpică.
Sportivi români, cu vârste între 11-16 ani, alături de şapte antrenori, se află deja la Sigulda şi experimentează cursurile primei ediții a Școlii „Solidaritatea Olimpică” pentru Sanie. În program, fiecare națiune a putut înscrie maximum trei sportivi. Federația Română de Bob și Sanie a trimis cu ajutorul COSR alți 16 sportivi. Aceștia participă la etapa finală de selecție pentru lotul național de juniori, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.
La cursurile care se desfășoară în perioada 14-24 octombrie, participă și copii și tineri din țările în curs de dezvoltare. Se află la Sigulda și copii care nu au mai văzut niciodată zăpadă și gheață, din Australia și Puerto Rico. Activitățile vor include antrenamente zilnice pe pistă, antrenament pe gheață, antrenament fizic, instruire întreținere a săniilor și, de asemenea, câteva activități de distracție în grup.
Instructorii experimentați vor fi antrenorii FIL Petr Kinzel, Tomas Kinzel și Martin Lozbers.
Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / FIL / Mareks Gaļinovskis / FotoMan.lv 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei