Peste 225 de copii, prezenți la etapa I a Cupei Toamnei la mini-rugby

de Sorin MIHALACHE Luni, 19 Septembrie 2016 234
Sâmbătă, între orele 9.00 - 11.00, ACS Rugby Team Constanța a organizat, pe stadionul "Mihail Naca" din strada Primăverii, etapa I a Cupei Toamnei la mini-rugby, în cadrul proiectului "Rugby-ul, valori pentru viață", finanțat de Consiliul Județean Constanța, destinat copiilor cu vârste de 10, 12 și 14 ani. 

La această primă etapă, au participat peste 225 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, din Constanța - antrenori, Radu Nicolae Mocanu și Claudiu Trandafir, Ovidiu - Radu Dan, Mangalia - antrenor, Tudorică Marian, Castelu - prof. Edvin Gemambet, Săcele și Corbu - antrenor, Ștefan Tucă, Năvodari - antrenor, Cătălin Buruiană, Ghindărești - antrenor, Adrian Țacu, Murfatlar - antrenor, Petrică Vlăsceanu, Cumpăna - prof. Nicolae Dinculescu, Mihail Kogălniceanu - antrenor, Cornel Vasile și Medgidia - antrenor, Florentin Otcuparu. 

La U10, competiția a fost câștigată de echipa din Cumpăna, scor 15-5 în finala cu Ghindărești, urmată de selecționata Năvodari-Săcele Corbu și selecționata formată din copii din Medgidia și Castelu. 

La U12, câștig de cauză a avut echipa din Murfatlar, scor 20-10 în finala cu selecționata Năvodari-Săcele Corbu. Pe locul trei s-a clasat selecționata formată din copii din Medgidia și Castelu, urmată de selecționata Mangalia-Cumpăna. 

La U14, s-a impus echipa din Mihail Kogălniceanu, scor 25-10 în finala cu selecționata Constanța-Năvodari-Săcele Corbu. Pe locul trei s-a clasat selecționata formată din copii din Medgidia și Castelu, urmată de selecționata Mangalia-Cumpăna. 

Ca un element de noutate, la această competiție, echipele din Ovidiu și Ghindărești au venit și cu grupe formate din copii de 5-7 ani, la S Rugby, care au încântat spectatorii prezenți prin energia și dorința de a câștiga. 

În prezența președintelui ACS Rugby Team Constanța, Florian Constantin, și fostului mare jucător de rugby Gheorghe Dumitru, rugbiștii din cadrul zonei Ovidiu au primit noul set complet de joc, format din tricou, șort și jambieri. De asemenea, la finalul competiției, toți jucătorii au primit răcoritoare și dulciuri. 

Nu în ultimul rând, președintele Florian Constantin a moderat întâlnirea dintre antrenorii Radu Nicolae Mocanu și Claudiu Trandafir cu părinții selecționatelor de U14 și U 15 pentru pregătirea sezonului 2016 - 2017. 

"Cupa Toamnei se desfășoară în cadrul proiectului «Rugby-ul, valori pentru viață», care se desfășoară în perioada mai - decembrie și are ca scop alcătuirea selecționatelor U10, U12, U14, dar și a echipelor de club din județul Constanța. Țin să precizez că, în județul Constanța, avem constituite șapte zone în care selecția și pregătirea copiilor sunt conduse de antrenori coordonatori, câte unul pentru fiecare regiune", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele ACS Rugby Team, Florian Constantin. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei