Liga Naţională de baschet feminin Phoenix CSU Simona Halep, şanse pur teoretice de a prinde marea finală

de Sorin MIHALACHE Duminică, 10 Aprilie 2022 235
Echipa feminină de baschet Phoenix CSU Simona Halep a fost învinsă, cu scorul de 56-75, de ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe, în cea de-a doua partidă din cadrul semifinalelor Ligii Naţionale, disputată în deplasare.
Constănţencele au făcut un prim sfert foarte slab, cedat cu 6-21, apoi au reintrat „în cărţi”, după ce şi-au adjudecat sfertul al doilea, 24-16. Gazdele au călcat din nou acceleraţia în sfertul al treilea, unde s-a scris istoria partidei şi chiar a calificării în marea finală, 26-9, iar sclipirea din sfertul al patrulea, adjudecat cu 17-12, nu a fost decât o palidă consolare pentru trupa antrenată de Miroslav Popov.
Cu 15 puncte marcate, americanca Ciara Eleanor Rosten a fost cea mai eficientă jucătoare a Constanţei, în timp ce islandeza Sara Run Hinriksdottir a reuşit şapte recuperări, iar americanca Jade Quenee Vega a furnizat trei pase decisive.
Semifinalele Ligii Naţionale se dispută în sistemul „cel mai bun din cinci partide”. Sfântu Gheorghe conduce la general cu 2-0, iar următorul meci este programat luni, 11 aprilie, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Constanţa. Dacă Phoenix CSU Simona Halep va reuşi să se impună, se va juca şi meciul al patrulea, pe 12 aprilie, tot la Constanţa, iar un eventual decisiv este programat în Sepsi Arena.
În cealaltă semifinală, FCC Baschet UAV Arad conduce la general cu 2-0 pe CS Municipal Satu Mare.
Foto: Facebook / Academia Phoenix CSU Simona Halep
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei