Proiectul "Rugby-ul, valori pentru viață" Prima etapă a Turneului Litoral s-a încheiat cu succes

de Mihai CHELEȘ Marţi, 12 Iulie 2016 146
ACS Rugby Team Constanța a organizat, sâmbătă, pe stadionul "Mihail Naca", Turneul Litoral, etapa l la mini-rugby, în cadrul proiectului "Rugby-ul, valori pentru viață", proiect finanțat de către Consiliul Județean Constanța, la categoria de vârstă U10, U12 și U14 ani.
La această competiție, au participat zece echipe din Constanța, Murfatlar, Cumpăna, Mangalia, Medgidia, Castelu, Năvodari, Săcele, Mihail Kogălniceanu și Ghindărești; în total, aproximativ 300 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani.
În cadrul acestui proiect, ACS Rugby Team Constanța a oferit echipament sportiv de joc selecționatei U14 antrenată de Radu Nicolae Mocanu, echipament specific jocului de rugby. Totodată, echipa din Mihail Kogălniceanu, antrenată de Cornel Vasile, a primit 40 de treninguri din partea ACS Rugby Team Constanța.
La Turneul Litoral, a asistat și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. La final, toți copiii au primit diplome de participare, răcoritoare și dulciuri.
"În următoarea perioadă, iulie-august, ACS Rugby Team Constanța va oferi echipament sportiv pentru aproximativ 300 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 14. Echipamentul este specific jocului de rugby, fiind format din tricouri, șort, jambiere și treninguri. Aceste vor fi oferite sportivilor din cele cinci zone de dezvoltare din județul Constanța, create în cadrul proiectulului «Rugby, valori pentru viață», și selecționatelor U10, U12 și U14", a declarat Florian Constantin, președintele ACS Rugby Team Constanța.
v v v
Iată și rezultatele finale ale Turneului Litoral, etapa l. La U10, câștigătoarea competiției a fost echipa din Cumpăna, care a învins în finală, cu 15-5, pe Ghindărești. Pe locurile următoare au terminat Murfatlar, Năvodari și Corbu-Săcele. Echipa din Cumpăna s-a impus și la U12, după ce a trecut în ultimul act de Mangalia, scor 25-15, cele două formații fiind urmate de Corbu-Săcele, Medgidia-Castelu și Năvodari. La U14, a câștigat Mihai Kogălniceanu, după 35-15 în finală contra selecționatei formată din echipele Constanța-Năvodari și Medgidia-Castelu.
Turneul Litoral face parte din proiectul "Rugby-ul, valori pentru viață", care se desfășoară în perioada mai - decembrie și are ca scop alcătuirea selecționatelor U10, U12, U14, dar și a echipelor de club din județul Constanța. Responsabili cu alcătuirea celor trei selecționate sunt antrenorii Dumitru Barbu, Adrian Tinca și Radu Nicolae Mocanu. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei