Rezultate remarcabile pentru sportivii de la CSM Constanţa. Medalii la ciclism şi la tenis de masă

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 24 Mai 2024 142
Cicliștii Clubului Sportiv Municipal Constanţa au urcat pe podium la prima etapă a Cupei României de Șosea pentru Seniori, Juniori și Cadeți.
Turul Colinelor s-a desfășurat la Bacău, cu o cursă de fond și una de circuit, ambele desfăşurate la mijlocul acestei săptămâni, iar sportivii constănţeni au avut de înfruntat o competiție acerbă, concurența unor echipe de tradiție, dar și o vreme ploioasă și răcoroasă. Cu toate acestea, cicliștii de la CSM Constanța, însoțiți de antrenorul Filip Grigorescu, au obținut rezultate foarte bune.
La categoria U23, Mihnea Harasim s-a clasat pe locul 2 la circuit și pe locul 3 în clasamentul general al probei. Și Matei Paris a obținut un loc 2 la circuit și locul 3 la general, la categoria cadeți masculin, iar Brigitte Belu a încheiat pe podium, cu al treilea timp în circuitul de miercuri, la cadete. Foarte bine s-au prezentat și ceilalți doi cadeți, Matei Cucu și Dragoș Cioclin.
Şi tenisul de masă constănţean a strălucit în această săptămână. Sportivele noastre au obţinut aur şi bronz la WTT Youth Contender Platja D’Aro, unul dintre concursurile din calendarul internațional ITTF la care sunt invitate să participe starurile în devenire ale tenisului de masă mondial.
Bianca Mei-Roșu a fost performera competiției din Spania, cu trei medalii de aur câștigate. Sportiva clubului de la malul mării s-a impus în turneul feminin de simplu U19, după ce le-a învins pe franțuzoaica Charlotte Lutz, în semifinale, cu 3-1, și pe nemțoaica Mia Griesel, în finală, cu 3-2. Bianca a repetat performanța și în turneul de simplu U17, după 3-2 cu Lisa Wang (Germania), în semifinale, și 3-0 cu Julia Leal (Portugalia), în finală.
Constănțeanca a făcut pereche cu portughezul Tiago Abiodun la dublu mixt U19. Cei doi au trecut în semifinale cu 3-2 de perechea formată din Andrea Teglas, cealaltă sportivă de la CSM Constanța prezentă în competiție, și portoricanul Oscar Birriel, pentru ca în finală să dispună cu 3-1 de spaniolii Maria și Daniel Berzosa.
Andrea Teglas a completat astfel palmaresul Constanței cu o medalie de bronz. Antrenori sunt Viorel Filimon și Anamaria Sebe.
CSM Constanţa promovează sportul de masă şi distracţia
CSM Constanța a încheiat călătoria prin parcurile și cartierele Constanței, acolo unde mai mulţi sportivi s-au întâlnit cu sute de copii, alături de care au făcut mișcare și s-au bucurat de concursuri cu multe premii.
Ultimele două parcuri vizitate de sportivii noștri și studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ovidius” au fost cele din Faleză Nord și Badea Cârțan, unde s-au încărcat cu foarte multă energie de la copii. Reprezentanţii CSM Constanţa au anunţat că vor continua călătoria alături de cei mici, fiind prezenți în grădinițe și unități de învățământ în perioada următoare.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei