România participă cu 27 de sportivi la Europenele de mountain bike de la Cheile Grădiştei

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 07 Mai 2024 204
România va participa cu 27 de ciclişti la Campionatele Europene de mountain bike care vor avea loc în perioada 8-12 mai, la Cheile Grădiştei, în frunte cu campionii europeni Vlad Dascălu (cross country olimpic) şi Ede Molnar (eliminator).
Organizatorii aşteaptă peste 10.000 de spectatori la Cheile Grădiştei în cele cinci zile de competiţie vor avea ocazia să vadă circa 450 de sportivi, printre care franţuzoaica Pauline Ferrand-Prévot, multiplă campioană mondială la mai multe discipline din mountain bike, olandeza Puck Pieterse, câştigătoarea Cupei Mondiale la MTB în 2023, atât la XCO, cât şi XCC, sau francezii Joshua Dubau, câştigătorul mai multor etape de Cupă Mondială la XCO şi XCC şi Victor Koretzky, multiplu campion mondial la ştafetă.
România va fi reprezentată, între alţii, de Vlad Dascălu, care va încerca să îşi apere titlul de campion european la XCO (câştigat anul trecut, la Jocurile Europene din Polonia), de Ede Molnar, campion european la eliminator, şi de Wendy Bunea, o junioare care deja se afirmă în competiţiile europene.
Joi sunt programate finalele la XCC pentru Elite, U23 şi juniori, la toate feminin şi masculin. Vineri este rezervată probei de ştafetă pe echipe. Sâmbătă vor avea loc finalele XCO la juniori (feminin şi masculin) şi Under-23 (masculin), iar duminică vor avea loc restul finalelor, la Under-23 (feminin) şi Elite (feminin şi masculin).
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei