România va participa la prima ediţie a Ligii Naţiunilor la Teqball

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 29 Martie 2024 192
Echipa României se numără între cele opt reprezentative care urmează să ia startul la prima competiţie europeană destinată echipelor naţionale, Liga Naţiunilor 2024, organizată de Confederaţia Europeană de Teqball (CETEQ), în perioada 6-7 aprilie, în Belgia.
„Nou înfiinţata Confederaţie Europeană de Teqball (CETEQ) a pus bazele primei competiţii continentale la acest sport, destinată echipelor naţionale. CETEQ Nations League 2024 cuprinde patru etape, iar la start s-au înscris opt ţări: Slovacia, România, Portugalia, Polonia, Ungaria, Franţa, Danemarca şi Belgia. Ca noutate principală, CETEQ Nations League este prima competiţie în care contează rezultatele generale ale ţării şi nu cele individuale ale sportivilor. Pe parcursul celor patru etape, din acest an, fiecare ţară va întâlni de două ori celelalte selecţionate înscrise, la şase probe: simplu masculin/feminin, dublu masculin/feminin, dublu mixt şi U19 (juniori)”, a anunţat, vineri, Federaţia Română de Teqball, într-un comunicat de presă.
Potrivit conducerii Federaţiei Române de Teqball, sistemul este inovativ pentru turneele de teqball, în sensul că un meci se încheie când o selecţionată va ajunge la punctul 60, după fiecare 10 puncte jucate urmând să fie schimbată proba. Formaţia care pierde are posibilitatea de a alege următoarea probă, cu obligaţia de a se juca toate cele 6 categorii menţionate. După cele 6 categorii, în cazul în care nu se ajunge la punctul 60, proba următoare va fi selectată la liber.
Federaţia Română de Teqball a precizat că prima etapă din CETEQ Nations League este programată în zilele de 6-7 aprilie, în Belgia, în localitatea Wavre, în acelaşi timp cu evenimentul Belgian International Teqball Open.
Etapa a doua va avea loc la începutul lunii august, la Varşovia, etapa a treia, la sfârşitul lunii septembrie, la Paris, locaţia ultimei etape urmând să fie stabilită în perioada următoare.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei