Scrima, un sport al eleganței, modelator de caractere puternice

de Sorin MIHALACHE Joi, 22 Septembrie 2016 1137
Campioana olimpică Ana-Maria Popescu (Brânză) a fost vedeta Flash Mob-ului România 2016, organizat, marți seară, la City Park Mall, de Federația Română de Scrimă și Asociația Județeană de Scrimă Constanța, cu scopul de a promova această disciplină sportivă în rândul tinerei generații. 

Pe planșă au urcat nu numai copiii din secțiile de la CS Farul și CSS 1, ci și constănțeni aflați la cumpărături în mall, dornici să încerce noi experiențe. 

La final, sportiva medaliată cu aur, cu echipa, la JO de la Rio a declarat că se află încă în vacanță, dar va reveni curând la antrenamente. 

"Sunt într-o formă sportivă bună, românii au mare încredere și speranțe în noi, acum, după aurul de la Rio și trebuie să consolidăm acest entuziasm. Personal, nu am de gând să mă retrag din sport curând și nu întrezăresc impedimente pentru a participa și la Jocurile Olimpice de la Tokyo", a declarat Ana Maria Popescu (Brânză), citată de Agerpres. 

Această amplă acțiune de promovare a scrimei și de atragere a cât mai multor copii către sport s-a desfășurat, simultan, în 11 orașe din România. În celălalt capăt al țării, la Timișoara, pledoarie pentru scrimă a făcut un alt mare campion, Mihai Covaliu, care a subliniat faptul că scrima este un sport al eleganței, cu rol de modelator de caractere puternice. 

"Scrima este un sport de nișă, elitist, nobil, care se adresează unui mic segment de oameni, dar, alături de celelalte sporturi, este unul care are beneficii foarte corecte, importante și puternice chiar și pentru cei care-l practică la alt nivel decât la cel de performanță. Este un sport care dezvoltă în primul rând puterea de a lua decizii, de a-ți asuma hotărârile pe care le iei, de a reuși să continui după ce ai luat o hotărâre, fie ea bună sau nu, să faci o analiză și să mergi înainte", a explicat Covaliu. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei