Spectacol în ring, la "Centura de Aur - Nicolae Linca"

de Andrei ALDEA Vineri, 30 August 2013 165
Legendarul turneu de box "Centura de Aur - Nicolae Linca" va renaște la Constanța în mai puțin de o săptămână, după o pauză de patru ani. Competiția care va avea loc la Pavilionul Expozițional, în perioada 4-8 septembrie, este inclusă în calendarul competițional AIBA și a atras peste 100 sportivi din 16 țări, potrivit Federației Române de Box.
Una din cele mai apreciate competiții de box, "Centura de Aur", va demara săptămâna viitoare, la Constanța, rupând astfel un șir de patru ani de pauză. Partidele se vor organiza la Pavilionul Expozițional, acolo unde peste 100 de pugiliști din 16 țări își vor măsura forțele. Vor concura sportivi din Rusia, Cuba, Bulgaria, Spania, Ungaria, Moldova, Muntene-gru, Grecia, Finlanda, Olanda, Israel, Iran, Egipt, Țara Galilor, Nigeria și România.
Turneul poartă numele lui Nicolae Linca, singurul campion olimpic al României la box (la categoria semi-mijlocie, Melbourne 1956). Înființată în 1972, "Centura de Aur" a atras
de-a lungul anilor boxeri de mare valoare, campioni olimpici, mondiali și europeni, ca Teofilo Stevenson, Francisc Vaștag, Kostya Tzyu sau Leonard Doroftei, iar în perioada de apogeu adunase sportivi din peste 20 de țări și devenise chiar criteriu de calificare la Jocurile Olimpice.
Ediția 2013 a turneului "Centura de Aur" a fost inclusă și în calendarul competițional AIBA, fapt pentru care se datorează și numărul mare de sportivi care și-au anunțat participarea.
Evenimentul este organizat de Federația Română de Box și Media Consulta International, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, al Primăriei Municipiului Constanța, UMB Spedition, Pavilionului Expozițional Constanța și Genesis Development.
Programul competiției
Iată programul evenimentului "Centura de Aur - Nicolae Linca": marți, 3 septembrie, sosirea invita-țiilor, ora 20.00 - ședința tehnică; miercuri, 4 septembrie, orele 8.00-10.00 - cântar / vizită medicală, ora 11.00 - tragerea la sorți, ora 16.00 - ceremonia de deschidere și Sesi-unea I, ora 18.00 - Sesiunea II; joi, 5 septembrie, ora 8.00-9.00, cântar / vizită medicală, ora 15.00 - Sesiunea III, ora 18.00 - Sesiunea IV; vineri, 6 septembrie, ora 8.00-9.00 - cântar / vizită medicală, ora 15.00 - Sesiunea V, ora 18.00 - Sesiunea VI.
Sâmbătă, 7 septembrie, se vor ține semifinalele, la orele 16.00 și 18.00, între care va avea loc și un meci demonstrativ între primarul Constanței, Radu Mazăre, și Leonard Doroftei, președintele FR de Box. 
Finalele sunt programate pentru duminică, 8 septembrie, de la ora 17.30 (cuprinde trei categorii de box feminin și 10 categorii de box masculin), care vor fi urmate de ceremonia de premiere.
Prețuri și abonamente
Un abonament pentru toate cele cinci zile de competiție costă 49 de lei la balcon și 78 de lei în sală. În prima și în ultima zi de întrecere, biletele costă 18 lei la balcon și 29 de lei în sală, în timp ce pentru ziua a doua, a treia și a patra, acestea se ridică la 11 lei la balcon și 18 lei în sală.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei