Sportiv infectat cu Covid-19 înaintea Turului Franţei

de Alina DRACOPOL Vineri, 28 Iunie 2024 2102
Ciclistul sloven Tadej Pogacar, marele favorit al Turului Franţei, a dezvăluit joi a fost infectat cu Covid-19 în urmă cu zece zile, asigurând însă este "complet refăcut" în vederea participării la cursa care va debuta sâmbătă la Florenţa (Italia), unde virusul este din nou în capul tuturor, scrie AFP.

"M-am îmbolnăvit în urmă cu zece zile. Am avut Covid, a fost un mic semn de întrebare, dar mi-am revenit bine şi sunt complet recuperat", a declarat slovenul la Palazzo Vecchio, o bijuterie a Renaşterii unde principalii lideri ai cursei s-au întâlnit cu presa.

"Nu a fost chiar atât de rău. A fost doar o răceală care a trecut destul de repede. Covid nu mai este la fel de virulent ca înainte, mai ales dacă ai avut deja virusul anterior", a adăugat el.

Câştigător al Turului Franţei în 2020 şi 2021, Pogacar s-a îmbolnăvit în timpul unui cantonament la Isola 2000. El s-a oprit complet timp de o zi, înainte de urca din nou pe bicicletă, mai întâi în interior, iar apoi în aer liber.

O altă veste proastă care i-a perturbat pregătirea, altfel "perfectă", a fost moartea bunicului său. Pogacar a mers la înmormântare în Slovenia, precizând că acest lucru a fost ''important" pentru el.

Clasat pe locul secund în ultimele două ediţii din Marea Buclă, după danezul Jonas Vingegaard, slovenul speră să devină primul ciclist după italianul Marco Pantani, în 1998, care reuşeşte dubla Giro d'Italia - Tour de France în acelaşi an.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei