Sportivii de la CSM Constanţa au avut o săptămână plină. Rezultate remarcabile pentru aceştia

de Mircea GHIȚĂ Sâmbătă, 15 Iunie 2024 157
În ultima perioadă, la Clubul Sportiv Municipal Constanţa au avut loc mai multe evenimente. În această săptămână, în Sala Polivalentă din Târgu Mureș sunt programate întrecerile tradiționalului turneu internațional de box „Centura de Aur” la care participă boxeri valoroși din peste 20 de țări.
În semifinalele categoriei 75 kg. joi seară, Alexandru Buleu de la CSM Constanța a fost învins la puncte (0-5) de Sotomi Holley Orlando din Țara Galilor, după un meci pe care l-a început bine, dar pe parcurs experiența adversarului și-a spus cuvântul.
O experiență importantă pentru Alexandru Buleu, care trebuie să se mulțumească la acest puternic turneu cu medalia de bronz.
Celălalt pugilist de la CSM Constanța, Erson Huseim va boxa duminică, 16 iunie în finala categoriei 51 kg. cu Clepson dos Santos din Irlanda și își dorește să urce pe prima treaptă a podiumului.
Boxerii sunt pregătiți la CSM Constanța de antrenorii Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu.
Totodată şi handbalul a obţinut rezultate bune pentru clubul de la malul mării. Juniorii de la CSM Constanţa s-au calificat în grupele principale ale Campionatului Național de Handbal Masculin Juniori 4, în primele 8 echipe din țară la această categorie de vârstă.
CSM Constanța a obținut cea de-a doua victorie în Grupa C a Turneului Final de la Cluj-Napoca, scor 19-9 (6-5) cu CSM Ploiești, după o repriză secundă dominată cu autoritate de băieții antrenați de Denis Ali și Enis Murtaza.
Golurile au fost marcate de: Panaitescu 5 goluri, Guiu 4, Paceagiu 3, Florea 3, Nicolae 2, Moroșanu 1, Eren Murtaza 1. Au mai evoluat: Chilianu, Iorganda – Neagu, Givelegean, Sapariuc, Gutuleanu, Nicolaescu, Sulus, Cocoloș.
Cu acest rezultat, echipa noastră s-a calificat de pe locul secund în Grupa Principală 2, unde va juca mai departe, pentru accederea în semifinale, cu CSU Suceava și LPS Suceava.
Transfer de marcă pentru echipa de baschet masculin
Constănţeanul Alin Andrieș (33 de ani, 193 cm, small forward) a evoluat în ultimii doi ani pentru FC Argeș Pitești, echipă cu care a ajuns în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica ’95, la ediția recent încheiată, iar acum revine la CSM Constanţa.
A avut o medie de 6,7 puncte pe meci și un procentaj de 40% la aruncările de 3 puncte, în cele 35 de partide jucate. Alin și-a făcut junioratul la CSȘ1 Constanța, apoi a trecut pe la BC Timba Timișoara (2012-2015), CS Cuadripol Brașov (2010-2011), Gaz Metan Mediaș (2015-2016), SCM Timișoara (2016-2017), Athletic Neptun Constanța (2018-2019), CSM Târgu Jiu (2019-2020) și SCMU Craiova (2020-2022).
A fost campion național la baschet 3x3, disciplină care i-a adus numeroase prezențe în echipa României, cu care a participat, în 2018, la Campionatul Mondial din Filipine și Campionatul European de la București. Valoarea și experiența celor 12 sezoane în baschetul românesc îl recomandă ca pe un viitor jucător important al echipei.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei