Sportul naţional cucereşte noi „teritorii”. Viitorii jandarmi vor juca oină, în premieră

de Sorin MIHALACHE Duminică, 12 Februarie 2023 7304
Oina, sportul nostru naţional, cucereşte noi „teritorii”. Cu ocazia întâlnirii organizate la iniţiativa Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care a avut loc, timp de două zile, la Centrul de Pregătire şi Recuperare a capacităţii de muncă „Excelsior” din Braşov, a fost discutată şi posibilitatea prezenţei oinei în cadrul competiţiilor organizate, anul acesta, la nivelul ministerului.
Prezent la întâlnire, preşedintele Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre, a susţinut introducerea oinei atât în Calendarul principalelor activităţi sportive interne şi internaţionale ale MAI, cât şi în cadrul Cupei Instituţiilor de Învăţământ ale MAI.
„Prezenţa oinei la ultima activitate, care se va desfăşura, în perioada 22 - 26 mai, la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi «Grigore Alexandru Ghica» Drăgăşani, constituie o premieră pentru sportul nostru naţional.
Felicităm Centrul Cultural al MAI pentru faptul că este mereu alături de sportul nostru naţional - oina şi mulţumim mult tuturor participanţilor pentru deschiderea manifestată de a promova această disciplină sportivă!”, a transmis preşedintele Nicolae Dobre.
XXX
Moment emoţionat pentru jucătoarea de oină Erika-Andreea Popa, elevă a Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, care, graţie rezultatelor foarte bune obţinute în activitatea sportivă, a primit primul grad onorific, fiind avansată, în cadrul revistei de front, prin ordinul comandantului colegiului, în gradul de elev-fruntaş.
„Este la început de drum în cariera militară, dar foarte motivată să ducă la îndeplinire tot ceea ce şi-a propus. Odată cu noul grad, Erika se poziţionează în ierarhia anului de studiu din care face parte, devenind model pentru cei din generaţia ei. Are note bune la şcoală, se distinge printr-un comportament exemplar şi se mândreşte cu foarte multe performanţe realizate împreună cu echipa în întrecerile de nivel înalt, desfăşurate pe tărâmul oinei”, au transmis reprezentanţii instituţiei de învăţământ.
În palmaresul ei, se regăsesc distincţii valoroase, care au în spate multe ore de pregătire, la care se adaugă ambiţia, seriozitatea, determinarea şi dragostea pentru disciplina aleasă. A ocupat locul I la Campionatul Naţional de oină senioare, locul I la Cupa Federaţiei la oină senioare, locul I la Campionatul Naţional de junioare I în sală, locul I la Campionatul Naţional de junioare II în sală, locul II la Cupa României la oină senioare şi locul II la Campionatul Naţional de senioare în sală. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei