Tenis. Emma Răducanu s-a calificat în sferturi de finală la Stuttgart

de Alina DRACOPOL Vineri, 19 Aprilie 2024 1137
Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart (Germania), dotat cu premii totale de 802.237 de dolari, după ce a învins-o în două seturi, 6-0, 7-5, pe cehoaica Linda Noskova, într-o partidă disputată joi.

Răducanu, al cărei tată este român, a obţinut cu această ocazie al patrulea succes consecutiv, lucru pe care nu îl mai reuşise de la US Open 2021, unde a cucerit trofeul venind din calificări.

Seria sa a început săptămâna trecută, în Billie Jean King Cup, când a condus echipa Marii Britanii la victorie în faţa Franţei. Britanica şi-a continuat apoi evoluţiile bune la Stuttgart, competiţie la care participă în baza unei invitaţii oferite de organizatori.

Emma Răducanu va avea o misiune extrem de dificilă în sferturile de finală, urmând să o înfrunte pe poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial şi principala favorită, care a reuşit să o învingă la rândul ei, cu 6-3, 6-4, pe belgianca Elise Mertens.

Iga Swiatek a cucerit trofeul la ultimele două ediţii ale turneului de la Stuttgart, învingând-o în finală, în ambele ocazii, pe belarusa Arina Sabalenka. Poloneza a obţinut joi a noua sa victorie consecutivă pe zgura de la Porsche Arena şi, totodată, prima din acest sezon pe o astfel de suprafaţă.

Răducanu şi Swiatek s-au întâlnit de două ori până acum în circuitul profesionist, victoria revenind de fiecare dată polonezei, în două seturi.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei