Tenis / România şi Thailanda, la egalitate după prima zi, în Cupa Davis

de Sorin MIHALACHE Vineri, 03 Februarie 2023 246
Echipele de Cupa Davis ale României şi Thailandei sunt la egalitate, 1-1, după prima zi a întâlnirii de la Nonthaburi, din primul tur al play-off-ului Grupei Mondiale I.
Punctul României a fost adus, vineri, 3 februarie, de Filip Cristian Jianu (267 ATP) care a trecut destul de greu, în trei seturi, scor 6-4, 6-7 (5), 6-2, de Kasidit Samrej (605 ATP), în al doilea meci de simplu. Un duel extrem de echilibrat, decis după două ore şi 37 de minute. În decisiv, Jianu a reuşit un break şi s-a desprins la 3-1, iar apoi a trecut cu bine peste două momente psihologice, salvând mingi de break la 3-1 şi 4-2.
În primul meci de simplu, Nicholas David Ionel (225 ATP) fusese învins surprinzător de cvasi-anonimul Yuttana Charoenphon (976 ATP), scor 5-7, 6-3, 1-6.
Sâmbătă, de la ora 6.00, ora României, va avea loc meciul de dublu, de o parte şi de cealaltă a fileului aflându-se cuplurile Marius Copil / Victor Vlad Cornea, respectiv Pruchya Isaro / Thantub Suksumrarn. Partida de dublu va fi urmată de ultimele două partide de simplu: Nicholas David Ionel vs. Kasidit Samrej şi Filip Cristian Jianu vs. Yuttana Charoenphon.
Echipa care va câştiga această dispută va juca, în luna septembrie 2023, în Grupa Mondială I.
XXX
Jucătoarea canadiană de tenis Bianca Andreescu (42 WTA, cap de serie nr. 1) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Hua Hin (Thailanda), dotat cu premii totale de 259.303 dolari, după ce a dispus, în optimi, în două seturi, 6-2, 7-5, de rusoaica Anastasia Zaharova (186 WTA). 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei