Tot lotul Cleopatrei, rulat în amicalul cu LPS Constanţa. „Am văzut dorinţă şi implicare”

de Sorin MIHALACHE Vineri, 25 Februarie 2022 1909
Aflată în plină perioadă de pregătire în vederea reluării Campionatului Naţional de rugby juniori U17, echipa CS Cleopatra Mamaia a susţinut, pe stadionul „Flacăra” din Năvodari, un meci de verificare, în compania unei formaţii a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa, în componenţa căreia s-au regăsit jucători născuţi în anul 2004.
„A fost un test util ambelor echipe, noi ne pregătim pentru retur, ei nu evoluează, momentan, în niciun campionat, dar este un nucleu care trebuie păstrat. Nu ne-a interesat scorul, important este că am văzut poftă de joc, dorinţă şi implicare. A fost o bună ocazie de a rula tot lotul de jucători, suntem pregătiţi pentru reluarea campionatului”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele CS Cleopatra, Victor Bezuşcu.
Campionatul Naţional de rugby juniori U17 se va relua luna viitoare, când se vor disputa partidele returului, urmate de jocurile din fazele finale.
În clasamentul Grupei Sud, pe prima poziţie se află ACS Şoimii-CS Dinamo Bucureşti, cu 19 puncte, urmată, în ordine, de Victoria Cumpăna (15 p), CS Cleopatra (11 p), CT „Dinicu Golescu” (5 p) şi CSM Bucureşti (0 p). Ocupantele primelor trei locuri se vor califica în play-off.
Etapa a şasea este programată pe 13 martie, încă CS Cleopatra stă. Echipa constănţeană va reveni pe teren pe 20 martie, cu un meci la Bucureşti, în compania liderului ACS Şoimii-CS Dinamo.
„Obiectivul este calificarea în play-off, unde să obţinem o clasare cât mai bună”, a precizat preşedintele Victor Bezuşcu.
Până atunci, conducerea clubului constănţean încearcă să perfecteze încă un meci amical. Cel mai probabil, varianta cu ACS Şoimii-Dinamo nu va fi finalizată, cu atât mai mult cu cât echipele se cunosc reciproc foarte bine.
„Ne-am dori să înfruntăm şi alţi adversari, poate o echipă din regiunea Moldovei. Dacă nu va fi posibilă o astfel de acţiune, cel mai probabil vom face repetiţia generală tot în compania LPS-ului”, a mai spus preşedintele Victor Bezuşcu.
XXX
Duminică, 27 februarie, de la ora 13.45, în direct la TVR 2, pe Estadio Nacional Complutense din Madrid, naţionala de rugby a României va disputa cea de-a treia partidă din cadrul REC, ediţia 2022, împotriva reprezentativei Spaniei, meci contând, de asemenea, pentru calificarea la Cupa Mondială din 2023.
Pentru „stejari”, un succes la Madrid ar avea o dublă însemnătate. Păstrarea invincibilităţii în acest sezon ar crea premisele cuceririi trofeului REC, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2017. De asemenea, în drumul către Cupa Mondială, „stejarii” ar avea victorii directe în ambele dispute cu cele două contracandidate, Spania şi Portugalia.
Foto: Facebook / Romania Rugby Cleopatra
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei