Tragedie în handbalul constănţean. Antrenorul Ion Crăciun a trecut la Cele Sfinte

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 14 Iulie 2023 175
Lumea handbalului este mult mai săracă după ce joi, 13 iulie, renumitul antrenor constănţean, Ion Crăciun, a trecut la cele sfinte.
Tehnicianului i s-a făcut rău în timp ce se afla în locuinţa sa din Constanţa, iar din păcate medicii nu au mai putut să îl resusciteze.
„Jean” Crăciun, aşa cum îi mai spuneau apropiaţii, a antrenat la CSM Medgidia, Minaur Baia Mare, Tomis Constanța, HCM Constanța, Neptun Constanța și Corona Brașov, dar a antrenat şi echipa naţională feminină de tineret a României, cu care în anul 2016 a reuşit să cucerească medalia de bronz la Campionatul Mondial.
Ion Crăciun a fost un corifeu al handbalului constănţean şi românesc. Pe vremea când antrena Tomis Constanţa, Ion Crăciun îşi mobiliza atât de bine elevele încât acestea practicau un handbal care ridica în picioare publicul din tribunele Sălii Sporturilor din Constanţa.
Totodată, Ion Crăciun este cel care a descoperit-o pe Iulia Dumanska, unul dintre cei mai valoroşi portari ai echipei naţionale de handbal a României. Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei