Voleibaliştii de la CSM Constanţa au încheiat sezonul cu o victorie mare

de Mircea GHIȚĂ Vineri, 03 Mai 2024 288
Echipa de volei CSM Constanța avea nevoie de o victorie în meciul decisiv cu SCM U Craiova, o formaţie care la începutul playoff-ului avea speranțe la Top 4, venind după un sezon în care câștigase Cupa României, însă constănţenii au crezut în șansa lor și au câștigat ambele meciuri de pe teren propriu, avantajul terenului propriu fiind un factor providențial, având în vedere că fanii și-au făcut simțită prezența la sală, chiar de 1 Mai.
CSM Constanța a început curajos partida, având mâini sigure în Druță și Dinculescu, însă câteva greșeli neforțate au făcut ca primul set să fie adjudecat de oaspeți, 25-21.
Următoarele două seturi au dat trezirea echipei, seturi în care atacurile lui Druță, Dinculescu, Vidoni, Tevin St Jean și-au atins ținta, surpriza meciului fiind Victor Asmarandei, care și-a adus aportul cu 11 puncte. Tânărul jucător a primit credit în ultimul meci al sezonului și nu a dezamăgit, fiind un factor important în economia victoriei cu o eficiență de 71% în atac.
Setul patru a fost unul în care oaspeții au condus ostilitățile având în Stohr și Hernandez principalele arme, set câștigat 25-19. Astfel, s-a ajuns în decisiv, acolo unde Constanța a intrat în meci hotărâtă, având un ecart de 10-3 și 13-5 ca mai apoi jocul să sufere o cădere surprinzătoare în care Craiova a făcut o serie de 6-0, ducând scorul la 13-11 și ridicând temperatura finalului de joc. Un time out luat de banca echipei constănțene a pus ordine și calm în meci iar Druță și Tevin St Jean au adus punctele câștigătoare care au trimis-o pe CSM Constanța pe locul 7, cea mai bună clasare în istoria sa.
La final a fost atmosferă de sărbătoare în vestiar, la capătul unui sezon în care CSM Constanța nu numai că și-a depășit obiectivul propus dar a și făcut surprize mari, învingând Dinamo sau Steaua, echipe mult mai bine cotate decât alb-albaștri, iar acum Craiova, care ajunge în cea mai nefastă clasare a ultimilor 12 ani.
A fost o seară în care jocul de echipă a strălucit iar Tevin St Jean a fost decisiv la fileu, pe apărare, cu șase blocaje, având și un aport pe atac important, alături de surpriza serii Victor Asmarandei.
Pentru CSM Constanța au evoluat: Druță 21p (1 blocaj), Vidoni 16p (1 blocaj) și 40% recepție pozitivă, Dinculescu 15p (1 blocaj) și 42% recepție pozitivă, Tevin St Jean 13p (6 blocaje), Asmarandei 11p (1 blocaj), Arquez 2p, Gavriz-libero 32% recepție pozitivă, Săvoiu-libero 50% recepție pozitivă, Badea, Grigore, Constantinescu, Popa, Ignat.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei