SuperLiga la rugby, etapa a doua Vlaicu, omul cu punctele Farului în meciul de la Cluj

de Ovidiu ADRIAN Luni, 07 Aprilie 2014 344
Spectacol rugbistic, sâmbătă, pe Cluj Arena, cu Universitatea și RCJ Farul Constanța în rolurile protagonistelor. La final, trupa antrenată de Neil Kelly s-a impus cu scorul de 9-7, lăsându-le gazdelor punctul bonus defensiv. 

RCJ Farul a marcat repede în partida de la Cluj, Vlaicu transformând o lovitură de pedeapsă, 0-3. Faza a pornit de la o pătrundere elegantă a lui Jantjies, blocat la cinci metri de terenul de țintă. După primul sfert de oră, tot Farul a pus puncte pe tabelă, același Vlaicu trimițând din nou balonul printre barele butului studenților: 0-6, acesta fiind scorul la pauză. 
Jucând cu precădere pe înaintare, ardelenii au început repriza secundă în 22-ul "marinarilor". Dimofte a avut șansa de a reduce din diferență, însă balonul șutat de el din lovitură de pedeapsă nu a nimerit cadrul butului advers. 
Universitatea a continuat jocul în aceeași manieră entuziastă și, în min. 52, Dimofte s-a aflat din nou față în față cu butul "marinarilor", ratând iarăși, imitat fiind, patru minute mai târziu, de Vlaicu. Trebuie spus că ratarea lui Vlaicu a venit într-un moment în care Clujul avea superioritate numerică, Van Neel primind cartonaș galben după un placaj înalt. 
Unicul eseu al partidei a fost marcat în min. 64: după un mol care i-a împins pe constănțeni până la cinci metri de propriul teren de țintă, Dimofte a luat balonul și, în ciuda opoziției a trei apărători, a reușit eseul, pe care tot el l-a transformat, 7-6. 
Neîmpăcată cu gândul înfrân-gerii, Farul a replicat imediat, a mutat jocul în terenul Universității și a beneficiat de o lovitură de pedeap-să. Vlaicu n-a mai greșit, 7-9. 
Finalul a fost dramatic. Echipa gazdă a presat, iar eforturile i-au fost răsplătite cu o lovitură de pedeapsă, ratată însă de Ignea. Astfel, "marinarii" pleacă de la Cluj cu patru puncte, lăsând gazdelor doar bonusul defensiv. 
Iată și celelalte rezultate ale rundei a doua a SuperLigii: RCM Timișoara - CSM Știința Baia Mare 13-19, Dinamo - Steaua 6-24. 
Etapa viitoare (duminică, 13 apri-lie, ora 11.00), RCJ Farul va juca, pe teren propriu, cu Dinamo București. 

Taguri

Comentează știrea

el nino
6 aprilie 2014
cum e turcu; si pistolu'

Dragomireeeeeee, capetenie incompetenta, esti multumit de cum joaca echipa campioana a transferurilor fasaite pe care ai facut-o cu florian ala mincinos? nu mai iesi tu acum la teveu sa spui cat esti tu de dastept, ce mutari ai facut si cum vrei tu sa iei ( iar!!!!??) campionatul? sau o mergi pe burta si o sa-ti vina graiul abia saptamana viitoare cand o sa-i snopiti pe militieni? presedintele de la cj iti mau suporta mult minciunile sau ii place cum il traduci?

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei