Ziua Sportului Românesc, în prima duminică din luna iunie

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 16 Noiembrie 2022 140
Deputaţii au adoptat, miercuri, în plen, proiectul de lege privind instituirea Zilei Sportului Românesc în prima duminică din luna iunie.
Potrivit expunerii de motive, proiectul vizează instituirea cadrului legislativ pentru organizarea de evenimente la nivel naţional de către Ministerul Sportului, prin direcţiile de sport, în colaborare cu autorităţile administraţiilor locale.
Obiectivele Zilei Sportului Românesc sunt promovarea sportului de masă, a sportului de performanţă, a sportului pentru persoanele cu dizabilităţi, a beneficiilor unui stil de viaţă activ şi sănătos, a realizărilor internaţionale ale României pe plan sportiv şi a sportivilor care au avut un aport semnificativ la acestea.
Ministerul Sportului, Muzeul Sportului şi direcţiile judeţene de sport şi a municipiului Bucureşti, în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, organizează anual, de Ziua Sportului Românesc, programe şi manifestări publice urmărind obiectivele propuse în actul normativ.
Finanţarea evenimentelor se face de către Ministerul Sportului din bugetul de stat, în limita fondurilor disponibile prevăzute în acest sens.
Camera Deputaţilor este for decizional, proiectul fiind adoptat de Senat anterior.
Foto: Facebook / Ministerul Sportului
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sport

Ultima oră

Titlurile zilei