Cum și-au ales numele companiile celebre din lume. Cum s-a ajuns la Google, Pepsi, Yahoo sau IKEA

de Cuget Liber Marţi, 17 Ianuarie 2017 458
Numele unor companii celebre precum Google, Yahoo, Pepsi sau IKEA sunt cunoscute oricui, dar nu mulți sunt cei care știu care este, de fapt, adevărata proveniență a acestora.
Google – Gigantul internetului și-a luat numele de la termenul matematic "googol", ce desemnează cifra 1 urmată de 100 de zerouri (1 googol â10 la puterea 100).
Yahoo – Este un acronim pentru "Yet Another Hierarchical Officious Oracle"-Încă un oracol servil ierharhic– dar se referă și la specia imaginară găsită în cartea "Călătoriile lui Guliver" a lui Jonathan Swift.
Pepsi – Inițial, sucul se numea "Brad's Drink" în onoarea creatorului său, Caleb Bradham. În 1898, a devenit Pepsi-Cola datorită cuvântului "dyspepsia", ce înseamnă indigestie, care voia să reprezinte credința fondatorului, cum că băutura ajuta digestia.
Oracle – Numele a provenit de la numele de cod al unui proiect al CIA la care lucrau co-fondatorii, Larry Ellison și Bob Oats. Proiectul era o bază de date menită să răspundă la orice întrebare.
Skype – Numele original "Sky Peer-to-peer" (Cer de la persoană-la-persoană) a fost redus la "Skyper", iar ulterior, creatorii au renunțat la "r"-ul de la sfârșit, scrie stiridinlume.ro

Sony– Vine de la cuvântul din latină, "sonus", care înseamnă sunet, dar care a fost folosit și pentru a exprima termenul de argou folosit de tinerii din Japonia anilor 50 care desemna un tânăr deștept și prezentabil.
Blackberry-Numele a fost ales în 1999 deoarece tastele de pe telefon semănau cu boabele murelor.
Canon-Inițial, compania a fost numită "Kwanon", după o zeița budistă, dar și-a schimbat numele în 1935 pentru a suna mai atrăgător la publicul larg.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Tehnologie

Ultima oră

Titlurile zilei