Kaspersky Lab VS. Duqu 2.0 – cel mai mare atac cibernetic al anului

de Bogdan VOȘLOBAN Joi, 11 Iunie 2015 212
Una dintre cele mai importante companii globale producătoare de programe și soluții antivirus a dezvăluit că sistemele sale au fost recent compromise de atacuri venite din partea hackerilor. Kaspersky Lab a transmis că este posibil ca atacul să fi fost gândit pentru a spiona cele mai noi tehnologii produse de companie. De asemenea s-ar fi folosit până la 3 noi metode care nu au existat anterior. 

Oficialii companiei rusești au declarat că se vor face în continuare verificări și că atacul a fost depistat într-o fază incipientă, clienții nefiind afectați. Chiar dacă au recunoscut că atacatorii au reușit să obțină accesul la unele dintre fișiere, datele accesate nu sunt de o importanță majoră în ceea ce privește operațiunile sau produsele companiei. 

"Spionajul companiilor de securitate cibernetică este o tendință periculoasă" a declarat Eugene Kaspersky, șeful executiv al companiei. "Singura modalitate de a proteja lumea este ca autoritățile și companiile de securitate să fim transparenți în ceea ce privește lupta împotriva acestor atacuri" a mai adăugat acesta. 

Acest atac are legătură cu o versiune a unui virus Troian numit "Duqu", mallware care a fost mediatizat în 2011, după ce fusese folosit pentru a ataca diverse entități din Iran, India, Franța și Ucraina. Asemănător acelui moment, și acum atacatorii se pare ca ar fi exploatat vulnerabilitățile sistemului de operare de la Microsoft pentru a-și atinge scopul. 

"Acest atac sofisticat a folosit niște metode impresionante iar costurile pentru a crea așa ceva trebuie să fi fost destul de mari", a declarat Costin Raiu, directorul echipei globale de cercetare și analiză al Kaspersky Lab. 
"Duqu 2.0 pare să fie ce mai mare amenințare cibernetică a anului de până în prezent" a declarat Mikko Hzpponen, șeful de cercetare de la F-Secure, transmite BBC.

Taguri

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Alte știri din sectiunea Tehnologie

Ultima oră

Titlurile zilei