Actorul Mihai Sorin Vasilescu sărbătorește 56 de ani

268
Astăzi își serbează ziua de naștere Mihai Sorin Vasilescu, apreciat actor al Teatrului de Stat Constanța, absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" promoția 1980, sub îndrumarea maestrului Dem Rădulescu. De asemenea, i-a mai avut ca profesori pe Beate Fredanov, Ion Caramitru, Nicolae Pomoje și Sanda Manu.
După stagiatura de la Botoșani, unde a cunoscut regizori mari, precum Constantin Dinischiotu, Iulian Vișa sau Mircea Marin, a fost transferat la Constanța, în 1983, la Teatrul Fantasio, fiind distribuit în spectacole de comedie și revistă muzicală cum ar fi "Parlamentul melodiilor", "Love story în lift", "Se caută un mincinos", "Grevă…la Fantasio". Pentru evoluțiile sale, a fost numit de criticul Valentin Silvestru "un Jean Gabin al revistei românești". Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost rolul din spectacolul "Falstaff - story", în regia lui Alexandru Darian, pe muzica lui Nicu Alifantis.
A preluat conducerea Teatrului Fantasio în 1991, fiind inițiatorul primului Festival Național al Teatrelor de Revistă, care s-a desfășurat în nouă ediții. De asemenea, printr-o colaborare cu Geo Saizescu, a pus bazele secției de musical a Universității "Hyperion" Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7596 secunde