Alarmă de gradul 1 în județul Constanța

896

Articole de la același autor

Ministerul de Interne a decretat, încă de ieri noapte, alarmă de gradul 0 în Capitală și în Ilfov, și alertă de gradul I în restul țării, inclusiv în județul Constanța.
"Conform prevederilor legale privind organizarea și funcționarea Ministerului Administrației și Internelor și în aplicarea prevederilor Planului general de măsuri pentru prezervarea ordinii publice‚ în situația desfășurării unor manifestații de protest, de amploare sau cu risc public, generate de nemulțumiri de ordin economico-social al diferitelor categorii de populație, ministrul Administrației și Internelor, Constantin-Traian Igaș, a ordonat, începând cu data de 26 octombrie, instituirea măsurilor stabilite pentru gradul I în unitățile implicate în aplicarea măsurilor și executarea misiunilor destinate menținerii și asigurării ordinii și siguranței publice", se arată într-un comunicat al MAI.
Măsurile pentru gradul I de siguranță implică "asigurarea condițiilor strict necesare pentru sporirea vigilenței și eficienței în executarea misiunilor permanente", se mai precizează în comunicat.
De asemenea, gradul I înseamnă îndeplinirea misiunilor temporare, determinate de evoluția evenimentelor, în timp cât mai scurt.
Totodată, sunt prevăzute "asigurarea continuității conducerii unităților implicate în afara orelor de program în unitate, întărirea serviciului de zi, precum și asigurarea permanenței la domiciliu a cel puțin o treime din efectivul fiecărei unități", mai arată MAI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7563 secunde