Concurs ANI a sesizat Parchetul în cazul primarului din Cernavodă, pentru fals în declarații

410

Articole de la același autor

Agenția Națională pentru Integritate (ANI) anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea efectuării de cercetări privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal, de către primarul din Cernavodă, social-democrata Mariana Mircea.
ANI menționează că edilul-șef s-a aflat în stare de incompatibilitate în intervalul 26 iunie 2007 - 17 ianuarie 2008, dat fiind faptul că "a deținut simultan atât funcția de consilier în cadrul Consiliului Local al Orașului Cernavodă, cât și pe cea de membru al Consiliului de Administrație în cadrul Societății Naționale Nuclearelectrica S.A.".
În plus, ANI s-a autosesizat și cu privire la faptul că Mariana Mircea "nu a completat și depus declarații de avere și de interese ce corespund realității", datele menționate de ea fiind, așa cum consideră ANI, "incomplete și inexacte". Concret, Agenția Națională pentru Integritate precizează că social-democrata nu a înscris în declarația de avere următoarele venituri: 8.866 lei de la Societatea Națională Nucleareletrica, 5.624 lei de la Primăria Orașului Cernavodă, 300 lei de la Global Nuclear Services S.A.. Mai mult, Mariana Mircea nu a menționat în declarația de avere depusă pentru anul fiscal 2007 un teren în suprafață de 400 mp.
În aceeași ordine de idei, suprafețele terenurilor deținute de către Mariana Mircea "sunt menționate eronat în declarația de avere depusă pentru anul fiscal 2007", potrivit ANI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.641 secunde