Concurs ANI s-a autosesizat în cazul lui Gigi Becali

377

Articole de la același autor

Agenția Națională de Integritate s-a sesizat din oficiu în cazul lui Gigi Becali în urma unui articol publicat în presă, potrivit căruia Becali este acționar la o firmă care nu este menționată în declarațiile de avere și de interese, informează Realitatea Tv.
Potrivit unui articol publicat într-un cotidian central, Becali a recunoscut acum doi ani, răspunzând unei întrebări adresate de presă, că este patronul "din umbră" al SC Leoser SA, dar în declarațiile de avere și de interese din 29 iulie 2009, depuse când Becali a devenit europarlamentar, nu există nicio referire la această societate comercială. În plus, potrivit publicației, europarlamentarul a acordat două împrumuturi acționarilor Leoser - de 15 și 12 milioane de euro.
La Registrul Comerțului, potrivit informațiilor apărute în presă, acționarii Leoser SA sunt Vasile Geambazi (nepotul lui Becali), Horia Culcescu (finul lui Becali) și Marin Culcescu.
Europarlamentarul Gigi Becali este cercetat în prezent de procurori într-un dosar întocmit în urma altei sesizări a Agenției Naționale de Integritate. ANI s-a sesizat din oficiu, în mai 2009, cu privire la declarațiile de avere depuse de Gigi Becali pentru alegerile parlamentare și europarlamentare, iar din verificări au rezultat indicii privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6126 secunde