Atenție, se vând cosmetice expirate!

202
Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, la începutul lunii martie, un control tematic privind comercializarea produselor cosmetice. Au fost verificați 38 de operatori economici, fiind controlate produse în valoare de 127.579,66 lei. La toți cei 38 de comercianți s-au constatat abateri la prevederilor legale, iar valoarea produselor cu abateri a fost de 28.088 lei. Cele mai multe probleme depistate au fost referitoare la informarea clientului privind data limită de valabilitate a produsului respectiv.
Practic, pe numeroase flacoane cu vopsea pentru gene și sprâncene, tonic astringent, lacuri de unghii, creme gel de păr nu existau informații suficiente sau deloc despre data de expirare. De asemenea, multe se aflau la vânzare fără traducere în limba română, astfel încât cumpărătorul nu se putea informa dacă respectivul produs conținea sau nu substanțe interzise.
Pentru deficiențele constatate s-au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale din care 37 amenzi în valoare totală de 55.800 de lei și patru avertismente. În plus, au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare totală de 28.062,61 lei și au fost retrase definitiv produse în valoare de 25,5 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5815 secunde